Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ENA “TIP” ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΥΡΓΟ Της ΚΟΛΑΣΕΩΣ

22 Ιουλίου 2023
Κατηγορία Blog
Διαβάστηκε 1092 φορές

Για τον "ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ" που ολοκληρώνει στη "Ριβιερα" το αφιερωμα ταινιων Warner, που επιμελείται ο Ηλίας Φραγκούλης, θα πω κατι προσωπικο

 

Την ταινία, έτσι κι αλλιώς τη λατρεύω , είναι η καλύτερη του είδους "Ταινια καταστροφής" που άνθισε στη δεκαετία '7Ο) έχει πάρει OSCAR για τη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, το ΜΟΝΤΑΖ (οι συστάσεις περιττές) και το ΤΡΑΓΟΥΔΙ, το ήρεμο τραγουδάκι που με τίποτε δεν προμηνύει την καταστροφη, όπως κι η ταινία, αλλά θα πω κάτι που με άγγιξε. Κι είναι από τον ΠΩΛ ΖΑΣΤΟΥΠΝΕΒΙΤΣ, τον ενδυματολόγο του φιλμ, ο οποίος ήταν ΛΑΤΡΗΣ, της ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΤΖΩΝΣ, όπως κι ο υποφαινόμενος . Κι επειδή το...κακό, μαθαίνεται, χαχαχα, μου έφερε ως δωρο την πληροφορία.

Ο Ζαστούπνεβιτς δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν πληροφορήθηκε ότι μέσα στο μεγαλειώδες cast που θα έχει να ντύσει περιλαμβάνεται κι η ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΤΖΩΝΣ, της οποίας ήταν θαυμαστής.. παιδιόθεν, που λένε. Σε μια επαφή του μάλιστα με τον παραγωγό πρότεινε να της έκαναν μια ιδιαίτερη καμπάνια επανόδου κι επιπροσθέτως επειδή στο φιλμ θα έπαιζε κι ο ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΧΟΛΝΤΕΝ, κάπως να τους "ζευγαροποιήσουν" και να θυμίσουν το αξέχαστο ζευγαρι του "LOVE IS A MANY SPLENDORED THING" (ελλ.τιτλος "ΕΚΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ"). Του το απέρριψαν του Πωλ, κι υπήρχε και μια λογικοφανής εξήγηση ότι δεν έπαιζαν καν ζευγάρι στην ταινία, δεν θα είχαν καν μαζί σκηνές.

Ο Ζαστούπνεβιτς στενοχωρήθηκε μεν αλλά βρήκε έναν άλλο τρόπο να εκφράσει τη λατρεία στο ΙΝΔΑΛΜΑ: Κάθε πρωι, με δική του εντολή, ισως και ιδιοις εξοδοις (δεν είπε κάτι τέτοιο ο άνθρωπος, απο περηφάνεια ισως)έστελνε στο καμαρίνι της, ΦΡΕΣΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. Γιατί; Διότι ως θαυμαστής, ήξερε ότι ο αποθανών σύζυγος της , μεντορας της, παραγωγός θρύλος ΝΤΕΗΒΙΤ Ο.ΣΕΛΖΝΙΚ που τη λάτρευε και της αφιερώθηκε να την κάνει σταρ, είχε δωσει εντολή, κάθε πρωι στο καμαρίνι της να έρχονται φρέσκα λουλούδια. Αυτό ίσχυσε ΣΕ ΟΛΕΣ τις ταινίες της πολυετούς καριέρας της. Κι ο Ζαστούπνεβιτς ήθελε να την κάνει να αισθανθεί όπως τότε….

Κι ενδυματολογικά την περιποιήθηκε ο Πολ Ζαστούπνεβιτς με μοναδικό τρόπο. Αυτο το όλο λευκό που της έχει φτιάξει για τη βραδιά των εγκαινίων και τη βγάζει πανεμορφη μεσόκοπη, να της υπογραμμίζει τη μελαχρινάδα της και καθοδον , με την εξελιξη της δράσης να ,,κουρελοποιείται...είναι εκπληκτικό! Διότι ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ πρέπει και να αγαπάει, όχι μονο να εκτελεί..

 

Αρχή φόρμας

 

 

Τέλος φόρμας

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo