Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

KI OI ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ «OPPENHEIMER»- ΚΛΕΙΔΩΣΕ

26 Φεβρουαρίου 2024
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 4166 φορές

Τα «SPIRIT» των «ανεξάρτητων»  τάχθηκαν με τις «ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ»

Σχεδόν πιά δεν αποτελεί είδηση ότι ο «OPPENHEIMER» του ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ , πήρε και τους ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ και πλέον βαδίζει ακάθεκτος για το «χρυσό», δείχνει να το έχει κλειδωμένο. Αφού δεν υπήρξε ένωση για ένωση που να μην τον βραβεύσει με τα μεγάλα βραβεία της, ήτοι ταινία, σκηνοθεσία, ανδρικές ηθοποιίες. Τωρα με τους Παραγωγούς ολοκληρώνεται η προ-οσκαρική κούρσα κι επειδή ήταν της μιας ταινίας όλες οι βραβεύσεις, μάλλον πάμε να την ακούσουμε κι ως οσκαρούχα. Οι πιθανότητες να μην αναδειχτεί νικήτρια έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Επειδή, όμως, ταυτοχρόνως με τους Παραγωγούς, βράβευαν κι οι ανεξάρτητοι , στη γνωστή τέντα στην παραλία της Σάντα Μόνικα, ας δούμε κι εκεί τι έγινε, μια και περιλάμβανε οσκαρικες ταινίες κι οσκαρικές ανεξάρτητες είναι αυτές που βραβεύτηκαν.

Τα «SPIRIT AWARDS» λοιπόν, τάχθηκαν , με τις «ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ» της Κορεάτισσας του Καναδά ΣΕΛΙΝ ΣΟΝΓΚ και της απένειμαν τα βραβεία καλύτερής ταινίας και σκηνοθεσίας. Στα Oscar είναι υποψήφια για καλύτερη ταινία (δεκάδα) και για πρωτότυπο σενάριο, όχι για σκηνοθεσία.

Το σενάριο δόθηκε σταθερά στο «AMERICAN FICTION» του ΚΟΡΝΤ ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ, που πάει καρφωτό για το Oscar ενώ στον πρωταγωνιστή ΤΖΕΦΡΙ ΡΑΪΤ απένειμαν τον α’ ανδρικό ρόλο , ουσιαστικά την πρωταγωνιστική ερμηνεία, μια και τα έχουν εξισώσει, όπως στα «ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ» απένειμαν τον β ρολο, β’ γυναικείο εξισωμένο, στην ΝΤΑ  ΒΑΙΝ ΤΖΟΥ ΡΑΝΤΟΛΦ που είναι υποψήφια για Oscar β’ γυναικείου και μόλις ένα 24ωρο πριν είχε πάρει και το βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών, στην κατηγορία αυτή. Τα «παιδιά του χειμώνα» πήραν επίσης βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου για τον νεαρό ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΕΣΑ, καθώς και για τη φωτογραφία. Ωστόσο , δεν ηταν υποψήφιο στην «καλύτερη ταινία», ο δε Πωλ Τζαμάτι  προσπεράστηκε, όπως είπαμε, από τον Τζέφρι Ραιτ.

Στη Διεθνή ταινία, άλλη μια νίκη για την «ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΠΤΩΣΗΣ»  της ΖΥΣΤΙΝ ΤΡΙΕ

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo