Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

OI CASTING DIRECTORS ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΟ « ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ» ΚΑΙ «ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»….ΚΙ ΑΛΛΑ…

08 Μαρτίου 2024
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1214 φορές

Ως τώρα, δεν ασχολείτο κανείς μαζί τους. Μέχρι που αναγνωρίστηκαν ως αυτόνομη οντότητα από την Ακαδημία. Κι από το 2026 θα υπάρχει και Oscar στο όνομα τους. Οπότε θα έχουν και σωματειακές βραβεύσεις, όπως κι άλλοι

Για τους CASTING DIRECTORS ο λόγος, οι οποίοι απένεμαν βραβεία επί χρόνια αλλά χωρίς μεγάλη δημοσιότητα. Τώρα πλέον τα πράγματα άλλαξαν και θα αρχίσουμε κι εμείς κι οι υπόλοιποι να μπαίνουμε στη διαδικασία της δικής τους σκέψης και κινηματογραφικής αντίληψης. Και να τα βάζουμε και στις κριτικές μας.

Και…να τον ακούτε τον PANTIMO.GR, όπου στην ΑΝΑΛΥΣΗ για τον Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ είχε πεί, μέσα από τις γνωσεις περι διανομής κλπ, που εχω μάθει εκεί, στα.. Λος Αντζελες , ότι στον Α’ Γυναικείο οι casting directors δυστυχώς για τον Λάνθιμο δεν θα είναι με την Εμμα Στόουν αλλά με την Λίλυ Γκλαντστοουν του Σκορσέζε, εξηγώντας κάποια πράγματα περι διανομής και πως βλέπει τη δουλειά αυτός που αναλαμβάνει το casting μιας ταινίας. 

Σήμερα, λοιπόν, προς επιβεβαίωση του παραπάνω, οι Casting Directors, στο δικό τους Σωματείο, απένειμαν τα βραβεία της χρονιάς. Και βράβευσαν ως καλύτερο casting της χρονιάς το «ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ». Ανοιγοντας μια παράμετρο προς όλους εμάς τους απέξω, σε σχεση με το  Βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών περί ensemble cast πως δεν είναι ακριβώς βραβείο διανομής ή κι αν είναι, διαφοροποιείται από των υπευθύνων του casting διότι εκεί «μιλούν» οι Ηθοποιοί μέσα από δικό τους βλέμμα, από δική τους αντίληψη περί ομαδικής ερμηνείας. Κι οι Ηθοποιοί εχουν βραβεύσει σε αυτή την κατηγορία τον Oppenheimer “.Tον οποίο ΔΕΝ στηρίζουν  oi casting directors. Κατ’ αυτούς, το διαφορετικό που ανοίγει νέους ορίζοντες στη διανομή με περαιτέρω επιρροή στα σεναρια περί ρόλων είναι το φιλμ του Σκορσέζε. Αυτό θα θυμόμαστε ότι είναι το κύριο σκεπτικό των casting directors

Εχουν πολλές κατηγορίες, θα τις δείτε πιο κάτω, ως αμέσως επόμενο  βράβευσαν «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ» που ως λιγοπρόσωπο , το έκριναν ΤΕΛΕΙΟ. Επίσης, στις ανεξάρτητες παραγωγές βράβευσαν το κορεατικό «ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ», ως διανομή- μην το μπερδεύουμε με την διανομη ταινίας (το distribution). Ωστόσο, σαφως και δείχνει τις ταινίες προς τις οποίες είναι στραμμένες οι προτιμήσεις τους, οι εγκρίσεις τους. Επίσης, βράβευσαν και την «BARBIE»  σε μια ειδική κατηγορία του τομέα αυτού.

Ακολουθούν βραβεία από τη λίστα τους

FEATURE ANIMATION

“Spider-Man: Across the Spider-Verse” – Mary Hidalgo

FEATURE BIG BUDGET – COMEDY

“Are You There God? It’s Me, Margaret.” – Francine Maisler, Melissa Kostenbauder, Betsy Fippinger (Location Casting), Tara Feldstein (Location Casting), Chase Paris (Location Casting), Molly Rose (Associate Casting Director)

FEATURE BIG BUDGET – DRAMA

 

“Killers of the Flower Moon” – Ellen Lewis, Rene Haynes, Kate Sprance (Associate Casting Director)

FEATURE STUDIO OR INDEPENDENT – COMEDY

“The Holdovers” – Susan Shopmaker, Lisa Lobel (Location Casting), Angela Peri (Location Casting), Melissa Morris (Associate Casting Director)

FEATURE STUDIO OR INDEPENDENT – DRAMA

“Past Lives” – Ellen Chenoweth, Susanne Scheel

 

 FEATURE LOW BUDGET – COMEDY OR DRAMA

“Memory” – Susan Shopmaker

FEATURE MICRO BUDGET – COMEDY OR DRAMA

“Summoning Sylvia” – Steven Tylor O’Connor

THE ZEITGEIST AWARD

“Barbie” – Lucy Bevan, Olivia Grant (Associate Casting Director)

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo