Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΜΕ «ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΑΜΟΥ» ΞΕΚΙΝΑ Ο ..ΧΟΡΟΣ- ΑΛΛΑ’ ΑΠΟ ΤΑ GOTHAM…

03 Δεκεμβρίου 2019
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1546 φορές

Μέχρι πρότινος, το NATIONAL BOARD OF REVIEW ήταν ο εκκινητής της κούρσας των προ-οσκαρικών διακρίσεων φορέων και… κηδεμόνων, τώρα, που έχουν μπει πολλοί σε αυτό το χορό και.. βιάζονται, τα GOTHAM AWARDS είπαν το .. «τούκα προ» Κι επέλεξαν «ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΑΜΟΥ»

Από κει και πέρα, τα βραβεία είναι αυτά και πόσο επηρεάζουν, θα το δούμε στην πράξη. Ως προς το αν επηρεάζουν. Και ποιόν να επηρεάσουν;

Ωστόσο, επειδή είναι βραβεία του «Ανεξάρτητου» Σινεμά κι επειδή πολλοί δουλεύουν σε αυτό το χώρο πλέον, μιας μορφής παρέμβαση μπορεί να την κάνουν.

Το «Ιστορία γάμου» βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ταινία, ως Σενάριο για τον ΝΟΑ ΜΠΑΟΥΜΠΑΧ , ως Α’ ανδρικός ρόλος για τον ΑΝΤΑΜ ΝΤΡΑΪΒΕΡ  που επισημοποιείται ως ο αντίπαλος του Γιοακίν Φίνιξ και το είχα γράψει και στην κριτική μου για την ταινία στο PANTIMO.GR, καθώς και το Βραβείο Κοινού...

Βραβείο Κοινού από τέτοιο φορέα, άρα.. σπρώξιμο.

Η Κινεζούλα ΑΚΟΥΑΦΙΝΑ πήρε του Α’ γυναικείου ρόλου για το «Γλυκός αποχαιρετισμός» που είχαμε δει στις «Νύχτες Πρεμιέρας»

Από κει και πέρα τι βραβεία είναι αυτά που στην καλύτερη σκηνοθεσία βράβευσαν την ΛΟΡΕ ΝΤΕ ΚΛΕΡΜΟΝ –ΤΟΝΕΡ για το «THE MUSTANG», μάλλον για «βραβεία σπρωξίματος» μιλάμε. Οπου δεν βραβεύτηκαν supporting ηθοποιοί παρά δόθηκε ένα βραβείο «breakthrough performance» (γύρευε τι αντιπροσωπεύει…) και πήγε στην ΤΕΪΛΟΡ ΡΑΣΕΛ για το «Waves»…..

Δόθηκαν και βραβεία Τηλεόρασης, αμ πως… «Netflix» κι εδώ, όπως και στο «Ιστορία Γάμου», το βραβείο πήγε στη μίνι σειρά «WHEN THEY SEE US”. Την έχω δει στο «Netflix» κι είναι όντως εκπληκτική!

Όπως βλέπετε οι πιο διορατικοί, και τα «ανεξάρτητα» διαθέτουν τις…. «Χρυσές Σφαίρες» τους…

Κι ο νοών νοείτω

 

 

Τροποποιήθηκε Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 18:09
Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo