Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

«ΣΟΚ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΡ: ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑ «ΠΑΡΑΣΙΤΑ»

18 Ιανουαρίου 2020
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1542 φορές

Δεν είναι που η ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ταινία του ΜΠΟΝΓΚ ΤΖΟΥΝ ΧΟ κατάφερε και μπήκε είτε στις «μεγάλες» κατηγορίες των ΟΣΚΑΡ, δεν είναι που η ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ με αυτή τα ταινία γράφει ΙΣΤΟΡΙΑ, αφού μετά τον «Χρυσό Φοίνικα» του Φεστιβάλ Κανών, γίνεται κι η πρώτη ταινία της χώρας αυτής που μπαίνει στο ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ (βλ ΔΙΕΘΝΕΣ) ΟΣΚΑΡ, δεν είναι που δεν περιορίστηκε μόνο στην υποψηφιότητα της ΞΕΝΌΓΛΩΣΣΗΣ… Χτες Παρασκευή έγραψε ΚΙ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ: Ως η ΠΡΩΤΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ που παίρνει βραβείο από το Σωματείο των ΜΟΝΤΕΡ.

Το Σωματείο προσπέρασε «Iρλανδό» και «Joker» κλπ, κλπ και βράβευσε ως ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΤΑΖ της χρονιάς που πέρασε , το Μοντάζ του Νοτιο-Κορεάτη ΤΖΙΝΜΟ ΓΙΑΝΓΚ για την ταινία «ΠΑΡΑΣΙΤΑ» του Μπονγκ Τζουν Χο.

Σημειώνουμε πως το μοντάζ της ταινίας αυτής είναι φυσικά υποψήφιο και στην πεντάδα του ΟΣΚΑΡ για το ΜΟΝΤΑΖ και πλέον οι δρόμοι ανοίγονται και κρύβουν… λακκούβες.

Στην κατηγορία του ΜΟΝΤΑΖ για ΚΩΜΩΔΙΑ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ των ΜΟΝΤΕΡ βράβευσε το μοντάζ του ΤΟΜ ΗΓΚΛΣ για το «JO JO RABBIT» του Τάικα Γουαιτίτι, που, όμως, είναι κι αυτό υποψήφιο στη σχετική πεντάδα του Οσκαρ. Κι έτσι, με βάση τα αποτελέσματα του Σωματείου, τα «ΠΑΡΑΣΙΤΑ» και το «JO JO RABBIT» προβάλλονται ως οι δύο ισχυρότεροι διεκδικητές του Οσκαρ Μοντάζ.

Ωστόσο, να υπενθυμίσουμε ότι το Οσκαρ είναι Ακαδημία κι όχι Σωματείο. Ακαδημία σημαίνει πως για το κάθε επίτευγμα έχει λόγο το σύνολο των μελών- ο κλάδος μόνο εισηγείται. Συνεπώς, όταν αναμιχθούν τα αξιολογικά κριτήρια των μελών του κάθε κλάδου, πάνω στο πως βλέπουν το μοντάζ οι υπόλοιποι που κάνουν κινηματογράφο, κάποιο σωματειακό αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί. Αυτό δεν αφoρά μόνο στο Μοντάζ αλλά ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ακολουθεί η λίστα των νικητών που περιλαμβάνει κι άλλες κατηγορίες, οι οποίες, όμως, δεν συμπεριλαμβάνονται στα Οσκαρ

ΝΙΚΗΤΕΣ


Best Edited Feature Film (Drama):

Parasite
Jinmo Yang

Best Edited Feature Film (Comedy):
Jojo Rabbit
Tom Eagles

Best Edited Animated Feature Film:
“Toy Story 4”
Axel Geddes, Ace

Best Edited Documentary (Feature):
‘Apollo 11″
Todd Douglas Miller

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo