Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΣΑΜ ΜΕΝΤΕΣ ΚΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΡΟΤΖΕΡ ΝΤΗΚΙΝΣ- ΟΙ ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ «ΦΕΡΡΑΡΙ»

26 Ιανουαρίου 2020
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1469 φορές

Ο ΣΑΜ ΜΕΝΤΕΣ  για το «1917» ήταν ο ΝΙΚΗΤΗΣ των ΒΡΑΒΕΙΩΝ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ, του πιο καθοριστικού, ίσως, για τα Οσκαρ Κινηματογραφικού Σωματείου. Με τις ελάχιστες, τις μετρημένες , κυριολεκτικά, στα δάκτυλα  αποκλίσεις (ΜΟΝΟ 7 ΦΟΡΕΣ)(!!!!) μεταξύ Βραβείου κι Ακαδημίας στα 72 (ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΔΥΟ(!!!!) χρόνια ζωής του θεσμού τους.

Το σκηνοθετικό επίτευγμα του Μέντες με τη συνεργασία με τον Διευθυντή Φωτογραφίας δεν ήταν δυνατόν να μη συνεπάρει τους Σκηνοθέτες κι έτσι το μήνυμα εστάλη. Για «1917» πηγαίνουμε .

Για να ολοκληρώσουμε με τους Σκηνοθέτες, έχω να πω για δυο ακόμα βραβεία τους: Του ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥ πού δόθηκε στην Ισραηλινή σκηνοθέτη βιντεοκλίπ ΑΛΜΑ ΧΑΡ’ΕΛ (η απόστροφος δεν είναι λάθος βιασύνης…) για το φιλμ «HONEY BOY», και το ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ στους ΣΤΗΒΕΝ ΜΠΟΓΚΝΑΡ και ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΑΪΧΕΡΤ για το «AMERICAN FACTORY».

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το «1917» είχε την τιμητική του και στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ όπου ο ΡΟΤΖΕΡ ΝΤΗΚΙΝΣ αναδείχτηκε νικητής της χρονιάς για το επίτευγμα του στην ταινία του Σαμ Μέντες, επιβεβαιώνοντας κι από τη μεριά των Διευθυντών Φωτογραφίας τη μοναδικότητα αυτής της συνεργασίας με τη δουλειά του Διευθυντή Φωτογραφίας  να στηρίζει στο ακέραιο τη Σκηνοθεσία.

Στο Σωματείο αυτό υπάρχει ένα επίσης βραβείο που λέγεται «Spotlight award» και πήγε στον ΓΙΑΡΙΝ ΜΠΛΑΣΚΕΤ για τον «ΦΑΡΟ», που είναι επίσης υποψήφιος στο Οσκαρ Φωτογραφίας.

Εδωσαν και βραβείο Φωτογραφίας σε ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ κι εδώ είχαμε νίκη του φιλμ της ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, του «HONEYLAND», το οποίο είναι υποψήφιο για Οσκαρ τόσο ως Ντοκυμαντέρ όσο κι ως Διεθνής (πρώην Ξενόγλωσση) Ταινία- διευθυντές φωτογραφίας οι ΦΕΧΜΙ ΝΤΑΟΥΤ και ΣΑΜΙΡ ΛΙΟΥΜΑ

ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ

Είχα γράψει στην ΑΝΑΛΥΣΗ Νο 8 περι ΜΟΝΤΑΖ στο PANTIMO.GR ότι το «ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ» (Ford V Ferrari) προκοπή θα δει μόνο από τον Ηχο.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΧΟΛΗΠΤΩΝ , της ΜΙΞΗΣ ΗΧΟΥ, βράβευσε τον ήχο του «ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ» όπου ο ήχος εδώ έχει πρωταγωνιστική σημασία και βάζει επισήμως πλώρη για την κατάκτηση και του σχετικούς Οσκαρ- πιθανόν και του Ηχητικού Μοντάζ, αν κι εκεί δεν μπορείς να βγάλεις άκρη διότι το Σωματείο των Ηχητικών Μοντέρ βραβεύει πολλές εξειδικεύσεις, οι Ηχητικοί Μοντέρ έχουν βραβεύσει και το «1917» σε μια χωριστή κατηγορία.   

Το Σωματείο Ηχοληπτών βράβευσε Μίξη Ηχου και για Κiνούμενο Σχέδιο, για το "Toy Story 4", που, όμως, δεν είναι στην πεντάδα του Οσκαρ.

Τροποποιήθηκε Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 19:22
Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo