Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΟΙ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ «ΤΖΟΤΖΟ» ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ…

29 Ιανουαρίου 2020
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1344 φορές

Κάπως «ξάφνιασαν» οι ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ τους με τις Επιλογές τους.

Στις τρεις κατηγορίες που έχουν ως «συντεχνιακό» όργανο που κοιτάζει προς όλες τις επιμέρους κατευθύνσεις, δηλαδή «σύγχρονο φιλμ», «έργο εποχής», και «ταινία φαντασίας», μόνο ο «ΤΖΟΤΖΟ» (Jo Jo Rabbit) , που βραβεύτηκε στην κατηγορία «ΕΡΓΟΥ ΕΠΟΧΗΣ», βρίσκεται στην 5άδα του ΟΣΚΑΡ. Ενδυματολόγος του φιλμ η ΜΑΓΙΕΣ ΡΟΥΜΠΕΟ, που αν κι έχει συνεργαστεί σε μεγάλες παραγωγές με έντονο το χρωματικό στοιχείο, κι αναφέρομαι στο «Apocalypto» του Μελ Γκίμπσον και στο «Avatar» του Τζέημς Κάμερον, μόλις τώρα με τη σάτιρα αυτή του Τάικα Γουαϊτίτι, κατάφερε να προταθεί για το Οσκαρ, αξιοποιώντας την ικανότητα της στη χρώμα , και πήρε και το Βραβείο του Σωματείου Ενδυματολόγων.

Τα άλλα δύο φιλμ που βραβεύτηκαν για τα κοστούμια τους, από τις λοιπές κατηγορίες είναι το «ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ» (ενδυματολόγος η ΤΖΕΝΥ ΗΓΚΑΝ) που τιμήθηκε ως καλύτερη ενδυματολογία «ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΦΙΛΜ» και το «MALEFICENT» ως «ΤΑΙΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ». Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ τα κοστούμια τα υπογράφει η ΕΛΕΝ ΜΙΡΟΖΝΙΚ, που εργάζεται χρόνια στο Χόλυγουντ κι έχει υπογράψει κοστούμια σε μεγάλες παραγωγές, ποτέ της δεν προτάθηκε για το Οσκαρ και δεν προτάθηκε ούτε σε αυτό εδώ, το οποίο πάει για Οσκαρ μόνο στην κατηγορία του ΜΑΚΙΓΙΑΖ. Ενδιαφέρον εδώ έχει το γεγονός ότι το προηγούμενο «Maleficent» ήταν που είχε προταθεί για Οσκαρ στα κοστούμια, μόνο που εκεί δεν τα είχε σχεδιάσει η Μιρόζνικ αλλά η Αννα Σέπαρντ που «ειδικευόταν» σε δράματα Ολοκαυτώματος, στα δύο ίσως καλύτερα που είχε βγάλει η θεματολογία, τη «Λίστα του Σίντλερ» και τον «Πιανίστα», για τα οποία επίσης είχε προταθεί για το Οσκαρ. Κι είχε κάπως ξαφνιάσει το πώς τα είχε καταφέρει σε μια τέτοια θεματολογική αλλαγή. Τώρα οι του «Maleficent» άλλαξαν ενδυματολόγο, πήραν την Μιρόζνικ, όμως για Οσκαρ δεν προτάθηκαν αλλά η Μιρόζνικ τιμήθηκε στο Σωματείο της.

Οπερ: Η όλη εικόνα των Ενδυματολόγων δείχνει ότι δεν υπάρχει σιγουριά στα Οσκαρ, ωστόσο το «ΤΖΟΤΖΟ» έχει σοβαρό προβάδισμα.

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo