Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΝΗ ΤΖΑΝΕΤ

12 Αυγούστου 2021
Κατηγορία Blog
Διαβάστηκε 1605 φορές

Πολύ την αγαπούσα τη ΝΙΝΗ ΤΖΑΝΕΤ. Κι ήθελα να την ΤΙΜΗΣΩ από το PANTIMO ως ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ

Πολύ μου άρεσε. Κι ως ωραία γυναίκα κι ως σκηνικό μπρίο στην ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ. Από ένα σημείο κι ύστερα, το όνομα της έμπαινε στο θιασαρχικό σχήμα δίπλα στης Βλαχοπούλου κι ενδιάμεσα κάποιος άντρας (είτε ο Πάντζας είτε ο Παράβας είτε ο Χατζηχρήστος είτε ο Σταυριδης). Εκανε και σόλο. Τότε που το σόλο είχε αξία, δεν ήταν για τον καθένα...Κι υπέροχη κίνηση είχε. Ηταν Γεννημένη για την Επιθεώρηση. Τότε που ο επιχειρηματίας Βασίλης Μπουρνέλης , την έβαζε πια στο πρωταγωνιστικό σχήμα, πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι είναι «η μόνη από τις νεότερες που έρχεται να διαδεχθεί επαξίως την Καλουτά».

Ηταν καταπληκτική, σας λέω, Την πρώτη φορά που την είδα ήταν στον Εθνικό Κήπο, πιτσιρίκι, στην επιθεώρηση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ»(υπάρχει και μια προγενέστερη ομότιτλη επιθεώρηση αλλά δεν έχει σχέση με τη Νινή), έκανε ένα ντουέτο με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΠΗ και μου είχε κάνει εντύπωση ο συνδυασμός «μπριόζας» και «κυρίας» (τότε, βέβαια, δεν ήξερα να διατυπώσω αυτούς του όρους , μόλις είχα μπει στα 7) , κι έβγαινε που λέτε με ένα μαύρο κεντητό φόρεμα και το  φρεσκοβαμμένο μαλλί της υπέροχα χτενισμένο  κι έκανε κάτι μαγκιές, δικού της τύπου, στον Κάπη, εντελώς διαφορετικές από εκείνες της Σπεράντζας, η οποία επίσης έπαιζε στην ίδια επιθεώρηση και θριάμβευε με το νούμερο «Το τόπλες δικάζεται»…. Ο δικός της τύπος που έφτιαξε στην επιθεώρηση και την είχαν στα σχήματα δεν ήταν της μάγκισσας αλλά της μπριόζας κυρίας.

Από τα πολύ πετυχημένα νούμερα της ήταν η "Κυρά Γιώργαινα" στο "ερχονται δεν έρχονται", στον Εθνικό Κήπο (εκεί έπεφταν υπαινιγμοί για τον Παπαδόπουλο τον δικτάτορα-ωστόσο και νύξεις εναντίον της Μελίνας Μερκούρη στο Παρίσι από τη Βλαχοπούλου κι είναι η επιθεώρηση που προκάλεσε ρήγμα βαθύ στη σχέση Μελίνας και Ρένας- κι είναι επιθεώρηση που η Χούντα την απαγόρεψε στη συνέχεια και στάθηκε αφορμή να κλείσουν τότε κι όλα τα Κηπαία Θέατρα) κι η "Μάνα Κουράγιο" στο "Για σένα για μένα για όλους" στο "Καλουτά" που εσερνε ένα κοφίνι με τα άπλυτα του άντρα της (σαν τον αραμπά της μπρεχτικής «Μάνας Κουράγιο» που εκείνη τη σαιζόν την επαιζε προκαλώντας δέος η ΠΑΞΙΝΟΥ..Είχε πολύ πλάκα το νούμερο της κι ήταν υπέροχη η ΝΙνή....

 Ναι, ΠΟΛΥ ΜΠΡΙΟΖΑ. Χαιρόσουν να την βλέπεις.

Η μόνιμη απορία μου ήταν γιατί, ΜΕΤΑ από δύο πολυ πετυχημένες εμφανίσεις στη "Φίνος Φιλμ", με το "Ενα έξυπνο, έξυπνο μούτρο" και το "Φωνάζει ο κλέφτης" δεν έκανε άλλες ταινίες. Ούτε στου Φίνου ούτε αλλού.

Κι η Μικρότερη αδερφή της η ΚΑΣΥ μου άρεσε , ήταν κι εκείνη καλή αρτίστα κυρίως σε κέντρα (την έχει "απαθανατίσει" κι αυτήν ο Δαλιανίδης στο "Ο Γόης"), την άλλη τους αδελφή, την Αννα δεν την πρόλαβα, σταμάτησε πριν γεννηθώ, εμφανιζόταν στο «Πάλας» στον Πειραιά, ήταν πολύ καλό «βαριετέ», θέατρο κανονικό, όχι μπουλούκι.. Κι όσοι την είχαν προλάβει, πριν αποφασίσει να ιδιωτεύσει, μιλούσαν και για αυτήν κολακευτικά αλλά δεν έχω γνώμη ουτε καν εικόνα.

Για τον αδελφό της ΑΛΕΚΟ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟ, οι συστάσεις είναι περιττές

ΩΣΤΟΣΟ, Τη ΣΚΗΝΙΚΗ ΛΑΜΨΗ, η ΝΙΝΗ την είχε!!!! Από όλη την Οικογένεια.

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo