Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΕΝΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΩΝ: ΤΟ «DUNE» ΚΑΙ ΤΟ…..ΧΑΟΣ

23 Φεβρουαρίου 2022
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1667 φορές

Χτες απένειμαν τα βραβεία τους οι ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣ, οι set decorators, αυτοί που αναλαμβάνουν τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, των σκηνικών εσωτερικού χώρου. Κι αποτελούν ΜΕΡΟΣ κι όχι Ολον της Σκηνογραφικής Διεύθυνσης, του Production Design, που λέμε.

Ως Σωματεία, ως Σύνδεσμοί, αν και συνεργαζόμενοι στη Δημιουργία, υπό την πλήρη ομπρέλα της Σκηνογραφικής Διεύθυνσης, είναι ξεχωριστά. Άλλο Σωματείο έχουν οι μέν, διαφορετικό οι δε.

Εχει ενδιαφέρον λοιπόν ότι χτες, στα βραβεία που απένειμε ο Σύνδεσμος τους για τις καλύτερες εσωτερικές διακοσμήσεις, μόνο το «DUNE» ανήκει στην οσκαρική συγκομιδή, προέρχεται από την οσκαρική 5άδα. Οπερ σημαίνει ότι πολυδιασπάστηκαν οι ψήφοι τους στην Ακαδημία, κατά τις υποψηφιότητες και μειοψήφησαν και ολοφάνερα «καπελώθηκαν» από τα αποτελέσματα των Διευθυντών Σκηνογραφίας που προφανώς πλειοψηφούν και περιλαμβάνουν και τους location managers, αυτούς που αναζητούν και βρίσκουν τους εξωτερικούς χώρους.

Το »DUNE» λοιπόν βραβεύτηκε ως καλύτερη εσωτερική διακόσμηση ΕΡΓΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Στις άλλες τρεις κατηγορίες βραβεύτηκαν ισάριθμα έργα που δεν εισχώρησαν στα Οσκαρ Σκηνογραφικής Διεύθυνσης

Καλύτερη εσωτερική διακόσμηση Εργου ΕΠΟΧΗΣ: «BEING THE RICARDOS»

Καλύτερος εσωτερικός διάκοσμος ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Εργου: «ΝΟ ΤΙΜΕ TO DIE»

Καλύτερος Εσωτερικός Διάκοσμος ΚΩΜΩΔΙΑΣ ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ: «H ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Το τελευταίο αναμενόταν να είναι και στην  σχετική 5άδα του Οσκαρ αλλά φαίνεται πλέον ότι  έχασε την πρόκριση από  διευθυντές σκηνογραφίας, location managers  κλπ . Ας σημειωθεί ότι στο Σωματείο των Διακοσμητών, στην κατηγορία που κέρδισε η «Γαλλική Αποστολή’ βρισκόταν το «West Side Story»που έχει πάρει οσκαρική πρόκριση Σκηνογραφικής Διεύθυνσης, ενώ εκεί που κέρδισε το «Being the Ricardos» ήταν υποψήφια κι έχασαν από τους Διακοσμητές τόσο η «Εξουσία του σκύλου» όσο και «Το μονοπάτι των χαμένων ψυχών»- κυρίως αυτό!

Οπερ σημαίνει ότι η ψήφος των εσωτερικών διακοσμητών στα Οσκαρ βαδίζει προς «Dune» μεριά, ως προς τη Σκηνογραφική Διεύθυνση

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo