Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΜΟΝΤΕΡ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΙ CAMERAMEN,,,ΑΠΕΝΕΙΜΑΝ

06 Μαρτίου 2022
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 735 φορές

Δεν θα μακρηγορήσω με προλόγους, ξεκινήσω με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΡ, έτσι για να ευλογήσουμε και τη γενειάδα μια και την κριτική της ταινίας «Η ΜEΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ» την έχω αφιερώσει στη συμβολή του Μοντάζ- κι από τον τίτλο ακόμα.

Είναι εμφανές ότι αυτή την ταινία που έχει προταθεί για 6 Οσκαρ την κινητοποιεί το μοντάζ και χτες η ΠΑΜΕΛΑ ΜΑΡΤΙΝ, η  μοντέζ, εγκρίθηκε από το Σωματείο της. Το οποίο την υπέδειξε ως φαβορί του για το Οσκαρ..

Όμως, το Σωματείο έχει κι άλλη κατηγορία: Μοντάζ για Κωμωδία ή Μιούζικαλ. Κι εδώ ήρθε το  «TICKTICK ..BOOM» για το μοντάζ του οποίου έχω γράψει κατ’ επανάληψη και μάλιστα σε συνάρτηση με το μοντάζ του κατά Σπήλμπεργκ «West Side Story» που υστερούσε κι έμεινε εκτός συγκεκριμένης υποψηφιότητας . Το «TickTick.Boom!» είναι κι αυτό υποψήφιο στο Μοντάζ για Οσκαρ κι οι Μοντέρ χτες το υπέδειξαν ως παράδειγμα για το είδος.

Αρα, ο κλάδος των Μοντέρ, στα Οσκαρ θα είναι διασπασμένος, μένει τι θα κάνουν οι άλλοι κλάδοι με την εισήγηση των Μοντέρ και κάποιοι φυσικά δεν αποκλείεται να προτιμήσουν και κάποιον τρίτον, πέραν των δυο προτεινομένων

Ακολουθεί η λίστα που περιλαμβάνει νικητές κατηγοριών που δεν υπάρχουν στα Οσκαρ, όπως το Μοντάζ Κινουμένου Σχεδίου και το Μοντάζ Ντοκυμαντέρ. Αντίστοιχοι νικητές, «ENCANTO» και “SUMMER OF SOUL

BEST EDITED FEATURE FILM (DRAMATIC)

King Richard
Pamela Martin, ACE

BEST EDITED FEATURE FILM (COMEDY)

tick, tick…BOOM!
Myron Kerstein, ACE, Andrew Weisblum, ACE

BEST EDITED ANIMATED FEATURE FILM

Encanto
Jeremy Milton, ACE

BEST EDITED DOCUMENTARY (FEATURE)

Summer of Soul……Or, When the Revolution Could Not Be Televised
Joshua L. Pearson

 

Αρα, ξέρουμε οι Μοντέρ  ποια έργα θα γλυκοκοιτάζουν και στις άλλες κατηγορίες

2. ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Γνωστοί ως Production Designers, Art Directors το πάλαι ποτέ (το κρατούν ως εξειδικευση).

Εδώ τώρα, όπως θα δείτε και στη λίστα που θα ακολουθήσει ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΝ για το Όσκαρ ου δυο επιλογές τους, που είναι: «ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ» (για έργο εποχής), και το «DUNE» ως έργο φαντασίας. Ωστόσο, το «Dune» προχωρά πιο ενισχυμένο διότι οι set decorators, στο δικό τους σωματείο είχαν βραβεύσει αυτό κι όχι το «μονοπάτι των χαμένων ψυχών»… Κι η κατηγορία περιλαμβάνει στα Οσκαρ εξίσου τους production designers και τους set decorators. Στα Σκηνικά Κινουμένου Σχεδίου βράβευσαν κι αυτοί το «ENCANTO», ΄άρα διαφαίνεται πως συγκεντρώνει την εκτίμηση πολλών κινηματογραφικών κλάδων μια κι όλοι τους, όταν έρχεται η ώρα του, αυτό βραβεύουν στο είδος ενώ στην κατηγορία του «Σύγχρονου» τίμησαν το «ΝΟ ΤΙΜΕ ΤΟ DIE» που δεν εχει προταθεί για Οσκαρ στην Σκηνογραφική Διεύθυνση, όμως θα πάρει ψήφους από τους Σκηνογράφους στις άλλες κατηγορίες.

Και η λίστα τους:

Period Feature Film: “Nightmare Alley,” Tamara Deverell
Fantasy Feature Film: “Dune,” Patrice Vermette
Contemporary Feature Film: 
“No Time to Die,” Mark Tildesley
Animated Feature Film:  “Encanto,” Ian Gooding, Lorelay Bové

3. ΚΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ CAMERAMEN

Είναι ο Σύνδεσμος των Camera Operators, που είναι ξεχωριστά από το Σωματείο των CINEMATOGRAPHERS, των επισήμων ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. Ως κλάδος στην Ακαδημία και στα Οσκαρ «υπάγονται» στο ΟΣΚΑΡ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. Ως ψήφοι!!!!! Στις υποψηφιότητες. Στα βραβεία ψηφίζουν, όλοι για όλα.

Η Ενωση λοιπόν των Camera Operators βράβευσε ως καλύτερη δουλειά στην κίνηση και στο χειρισμό της κάμερας, το «WEST SIDE STORY». Αρα, ο διευθυντής φωτογραφία του φιλμ, ο Πολωνός Γιάνους Καμίνσκι, θα δει τις ψήφους τους..Οπως θα τις δουν κι άλλοι παράγοντες του φιλμ, που εργάστηκε για αυτούς η κάμερα, όπως σε σκηνικά και κοστούμια και φυσικά σε ηθοποιία (Αριάνα Ντε Μπόσε) και σε σκηνοθεσία (Σπήλμπεργκ)

 

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo