Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΕΛΟΥΝ «CODA» ΚΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ Τις «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ». ΟI HXOΛΗΠTEΣ EINAI ME TO «DUNE»

20 Μαρτίου 2022
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 748 φορές

Οι ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ , ως Σύνδεσμος, ως Σωματείο, καθυστέρησαν αλλά την έκαναν την ανατροπούλα τους. Όχι ότι ξαφνιάζει και τόσο πολύ η επαγρύπνηση υπέρ του ‘CODA» το οποοί έχει αποδειχθεί ήρεμη δύναμη από την πρώτη στιγμή που την είδε ο πρώτος θεατής στην πλατφόρμα…

.Ομως , ένα έργο «μικρό», πιο «ανεξάρτητο» δεν γίνεται ,και remake που αποδεικνύεται καλύτερο του -επίσης καλού- πρωτοτύπου κι από αυτή την τελευταία παράμετρο θα παίρνει τις ψήφους που θα παίρνει από διάφορους κλάδους, δείχνει και προς τα που στρέφονται οι αναζητήσεις.. Θα δούμε, βέβαια, κι αν  η επιθυμία των Παραγωγών αντικατοπτρίζει την συνολική κινηματογραφία των 10.000 κινηματογραφιστών. Διότι, με τον τρόπο που ψηφίζεται η καλύτερη ταινία-μόνο αυτή!!- από την ωρα που έπαψε να είναι 5άδα στις υποψηφιότητες, επιτρέπει να βραβευτεί το κυριολεκτικά πλειοψηφικά πρώτο αφού η καλύτερη ταινία ψηφίζεται σαν κάτι από….Eurovision. Ψηφίζονται δηλαδή ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΚΑ ΤΑΙΝΙΕΣ, η κάθε μια με τον βαθμό της. Σε αντίθεση με τις άλλες κατηγορίες, που ψηφίζεται ένα υποψήφιο από την κάθε κατηγορία. Οπότε, την πλειοψηφική ζημιά μπορεί να την κάνει η ταινία που παίρνει σταθερά τα 7άρια  κι ας αφήνει τα 10άρια να διασπώνται σε πολλές ταινίες.

Το «CODA» λοιπόν με την βράβευση του από τους ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ επισημοποιεί τη σχετική αγωνία.

Ως Κινούμενο Σχέδιο επανήλθε στις βραβεύσεις το «ENCANTO», που οι Παραγωγοί το βράβευσαν ως καλύτερο του είδους , το οποίο βραβεύεται από τους πάντες πλήν των αρμοδίων, του Συνδέσμου Κινουμένου Σχεδίου που προτίμησαν ως γνωστόν το «ΟΙ ΜΙΤΣΕΛ ΚΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ»

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το φιλμ της Δανίας «Flee» που είναι υποψήφιο σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, στη Διεθνή Ταινία, στο Κινούμενο Σχέδιο και στο Ντοκυμαντέρ και προ-οσκαρικά ΔΕΝ βραβεύεται σε καμία. Κι οι Παραγωγοί ως καλύτερο ντοκυμαντέρ βράβευσαν (όπως κι άλλοι φορείς) το «Summer of soul». Εχω γράψει κάτι σχετικό με τα του «flee» στην ανάλυση περί Διεθνούς Ταινίας, στο PANTIMO.GR

ΟΙ ΗΧΟΛΗΤΕΣ

O κλάδος των Ηχοληπτών βράβευσε ως καλύτερο της ειδικότητας τους, το «DUNE». Κι αυτοί, όμως, στον ήχο κινουμένου σχεδίου και ντοκυμαντέρ , κάτι που δεν προβλέπεται ως ξεχωριστή κατηγορία στα Οσκαρ, βράβευσαν αντίστοιχα το «ENCANTO» και το «SUMMER OF SOUL». To οποίο σημαίνει ότι στις οσκαρικές υποψηφιότητες τους τα δυο αυτά φιλμ έχουν την συμπαράσταση ΚΑΙ των Ηχοληπτών.

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo