Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΗΘΟΠΟΙΩΝ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ …ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ

12 Δεκεμβρίου 2018
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 2492 φορές

Αχ αυτοί οι κριτικοί!!!!  ΦΥΣΙΚΑ και λείπει από την υποψηφιότητα του Σωματείου ο ΗΘΑΝ ΧΩΚ στο «First Reformed» που είχαν πέσει όλοι οι κριτικοί πάνω του. Την έχω δει την ταινία και(δεν) απορούσα διότι ήξερα πως όταν έρθουν τα βραβεία των αρμοδίων και των κανόνων, η θέση του θα είναι επισφαλής. Όχι διότι δεν είναι καλός ηθοποιός αλλά δεν βραβεύουν πρόσωπο μα ερμηνεία. Κι εδώ είχαμε ένα μονοκόμματο παίξιμο σε ένα μονοκόμματο ρόλο!!!

Το γιατί είχαν πέσει πάνω του οι κριτικοί; Διότι ο Πολ Σρέηντερ που έχει κάνει την ταινία είναι δικός «τους» κι έσπευδαν να  ενισχύσουν.

Όπως βεβαίως λείπει , κι αυτός έχει καθαρίσει οριστικώς, διότι δεν τιμήθκε από πουθενά, ο ΡΑΫΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ στο «Πρώτος Ανθρωπος» διότι είναι πλέον επίσημο αυτό που είχα γράψει κι οι θαυμάστριες του επίσης δεν ήθελαν να δεχτούν ή επειδή κι άλλος κόσμος τα μπερδεύει, το ΥΠΟΠΑΙΞΙΜΟ από την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, από την ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ. Δεν μπορεί να πεθαίνει το παιδί του και να μη μεταδίδει κανένα συναίσθημα κι αυτό να θεωρείται «ερμηνευτική λιτότητα». ΥΠΟΠΑΙΞΙΜΟ είναι και τίποτε άλλο.  

Κι οι ΗΘΟΠΟΙΟΙ απεφάνθησαν!!!!

Μένει, φυσικά, να δούμε και την Ακαδημία αλλά τα περιθεώρια στενεύουν διότι στην περίπτωση του Γκόσλινγκ ξεκίνησαν και…στενά.

Λείπει ωστόσο κι άλλη μία σταθερά βραβευόμενη από τους κριτικούς, η ΡΕΤΖΙΝΑ ΚΙΝΓΚ του «If Beale Street could talk» αλλά για αυτήν δεν έχω γνώμη, δεν έχω δει την ταινία της.

Επίσης , και για τον ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΝΘΙΜΟ τα νέα από τους Ηθοποιούς δεν είναι πολύ καλά. Ναι μεν, ΤΡΕΙΣ ερμηνεύτριες της ταινίας έχουν προταθεί αλλά η ταινία έχει αποκλειστεί από το ENSEMBLE CAST, το βραβείο δηλαδή της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, του συνολικού cast δηλαδή, κι η συγκεκριμένη κατηγορία έχει για τους ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ θέση εφάμιλλη καλύτερης ταινίας. Στην περίπτωση του Λάνθιμου γινόμαστε πιο σκεπτικοί επειδή κι εδώ, οι Ενώσεις ΚΡΙΤΙΚΩΝ, που επαναλαμβάνω ΔΕΝ ξέρουν από κανόνες αλλά βραβεύουν με άλλου τύπου «αναζητήσεις», την βράβευαν σχεδόν μονοκοπανιά για το ensemble cast. Και βλέπουμε πωςς οι καθ’ υλην αρμόδιοι, δηλαδή οι Ηθοποιοί, δεν υιοθέτησαν την εκδοχή των κριτικών.

Θέλω, όμως, λίγο να καθησυχάσω τις θαυμάστριες του Ηθαν Χωκ και να τους πω πως επειδή στη μονοσήμαντη ερμηνεία του μονοσήμαντου ρόλου έχει βάλει στοιχεία ενεργητικότητας και κάποιας εσωτερικής συγκίνησης, στους Ηθοποιούς της Ακαδημίας μπορεί να εκτιμηθεί περισσότερο από ό,τι στο σύνολο του Κλάδου των 91.000 μελών που όσο νάναι, υπάρχει και το «συντεχνιακό» ,καθότι Σωματείο, κι εκεί να τον δούμε να εκτοπίζει κάποιον αν κι η πεντάδα όπως την βλέπω θα μπορούσε να είναι και συμπαγής. Πιο επισφαλής για εκτόπιση από τον Χωκ θα μπορούσε να είναι ο Τζων Ντέηβιντ Γουάσινγκτων από την «Παρείσφρηση».  

Η ΓΚΛΕΝ ΚΛΟΟΥΖ εξακολουθεί να κυκλοφορεί στις πεντάδες, αβράβευτη, όμως, για τν ώρα και πλέον περιμένει από το Σωματείο αν θα γίνει η ανατροπή ή δεν θα γίνει.

Ακολουθεί η λίστα των υποψηφιοτήτων

 

 

Movies
Female Actor in a Supporting Role in a Motion Picture
Amy Adams, “Vice”
Emily Blunt, “A Quiet Place”
Margot Robbie, “Mary Queen of Scots”
Emma Stone, “The Favourite”
Rachel Weisz , “The Favourite”

Male Actor in a Supporting Role in a Motion Picture
Mahershala Ali, “Green Book”
Timothee Chalamet, “Beautiful Boy”
Adam Driver, “BlacKkKlansman”
Sam Elliott, “A Star Is Born”
Richard E. Grant, “Can You Ever Forgive Me?”

Female Actor in a Leading Role in a Motion Picture
Emily Blunt, “Mary Poppins Returns”
Glenn Close, “The Wife”
Olivia Colman, “The Favourite”
Lady Gaga, “A Star Is Born”
Melissa McCarthy,” Can You Ever Forgive Me?”

Male Actor in a Leading Role in a Motion Picture
Christian Bale, “Vice”
Bradley Cooper, “A Star Is Born”
Viggo Mortensen, “Green Book”
John David Washington, “BlacKkKlansman”
Rami Malek, “Bohemian Rhapsody”

Cast in a Motion Picture
“A Star Is Born,” Warner Bros.
“Black Panther,” Disney/Marvel
“BlacKkKlansman,” Focus Features
“Bohemian Rhapsody,” 20th Century Fox
“Crazy Rich Asians,” Warner Bros.

Η απονομή θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου 2019.

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo