Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ»- ΞΕΚΙΝΑΜΕ

20 Ιανουαρίου 2019
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 2403 φορές

Με το δεξί, μπαίνει το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ» του ΠΗΤΕΡ ΦΑΡΕΛΙ στην επίσημη οσκαρική κούρσα του 2019.

Λέω «επίσημη» διότι τώρα τέλειωσαν οι κριτικοί κι ο λοιποί κι αρχίζουν τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ των ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ, των ΚΙΗΜΑΤΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ δηλαδή, να λένε το ένα μετά το άλλο, τον κινηματογραφικό τους λογο πάνω στο σινεμά για τα έργα της χρονιάς που πέρασε.

Η αρχή έγινε χτες (ώρα Αμερικής)-σήμερα (ώρα Ελλάδος), με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ των ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ που αναφώνησε «ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΒΛΙΟ» ως καλύτερη ταινία του λετους!

Σαφώς κι ο δρόμος για την κατάκτηση του ΟΣΚΑΡ ανοίγει πλέον θεαματικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το  Σωματείο των Παραγωγών είναι ένα με το αποτέλεσμα του συνόλου των κινηματογραφιστών όπως εκφράζεται μέσα από την Ακαδημία Κινηματογράφου. Εχουν υπάρξει φορές που δεν κατέληξαν στο ίδιο αποτέλεσμα, πιο πρόσφατα ήταν της διετίας 2016-2017 όπου οι Παραγωγοί με το «Μεγάλο Σορτάρισμα» και με το «La La Land» δεν εισακούστηκαν ίσαμε το τέλος και το σύνολο της κινηματογραφίας ανταπάντσε με «SPOTLIGHT» και «MOONLIGHT» αντίστοιχα, όμως, το 2018 η Ενωση Παραγωγών επανήλθε με την «ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ».

Ως καλύτερο ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ επέλεξαν οι Παραγωγοί το «SPIDER- MAN: INTO THE SPIDER-VERSE» κι ως καλύτερο ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ της χρονιάς το «WONT YOU BE MY NEIGHBOR»

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo