Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

«BLACK PANTHER» κι «ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΙ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

20 Φεβρουαρίου 2019
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1581 φορές

Όπως είχα γράψει και στην ΑΝΑΛΥΣΗ Νο 5 για τα ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ των OSCAR 2019, στο PANTIMO. GR , αυτά τα δύο φιλμ θα ήταν οι «βασικοί μέτοχοι» της κατηγορίας.

Χτες, στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ τους οι ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΓΟΙ ψήφισαν ΡΟΥΘ ΚΑΡΤΕΡ για το «BLACK PANTHER» στην κατηγορία «Κοστούμι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ ταινίας» και ΣΑΝΤΥ ΠΑΟΥΕΛ για «Κοστούμι ΕΡΓΟΥ ΕΠΟΧΗΣ» στην «ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ» του Λάνθιμου.

Είναι ακριβώς οι δύο αντίθετοι πόλοι της φετινής πεντάδας κοστουμιών όπου η κάθε μία ενδυματολόγος στην ταινία που ανέλαβε, σχεδίασε μέσω των ρούχων, τον κόσμο της ταινίας, και τους αναγνωρίζεται η συμβολή στην όψη του καθενός  φιλμ. Μένει να δούμε ποιο από τα δύο θα επικρατήσει αφού στα Οσκαρ για τα Κοστούμια όπως και για ΟΛΕΣ τις κατηγορίες δεν θα ψηφίσουν μόνο οι Ενδυματολόγοι αλλά άπαντες. Και φυσικά, κάθε άτομο από κάθε κλάδο κοιτάζοντας τα έργα από τη σκοπιά της δικής του Τέχνης, σε ποιο θα δίνει με την ψήφο του την πρόκριση ως πιο αποτελεσματικό επίτευγμα. Λογικά, η ταινία του Λάνθιμου θα ενδιαφέρει περισσότερους κλάδους ως προς την αποτελεσματικότητα του κοστουμιού και κυρίως Σκηνοθέτες και Ηθοποιούς και Σεναριογράφους λόγω του ότι ντύνει χαρακτήρες και Μοντέρ που είναι με την ταινία του Λάνθιμου κι όχι με το «Black Panther» ενώ το αντίθετο μπορεί να συμβαίνει με Μουσικούς και Ηχολήπτες οι οποίοι , από τη δική τους σκοπιά, να τάσσονται με το «μαύρο» κόμικς της Marvel.

Υπήρξε κι ένα τρίτο φιλμ που βράβευσαν οι ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ τους, το «CRAZY RICH ASIANS» της ενδυματολόγου ΜΑΙΡΗ ΒΟΓΚΤ, το οποίο, όμως, δεν έχει συμπεριληφθεί την πεντάδα του Οσκαρ- το βράβευσαν ως «Κοστούμι ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ έργου». Οπότε, οι ενδυματολόγοι της κατηγορίας αυτής, στα Οσκαρ με ποιο εκ των άλλων δύο θα συνταχθούν;

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo