Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΚΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΣ….. ΚΙ Ο ΦΑΙΔΩΝ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ..

11 Μαρτίου 2021
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 921 φορές

Απομένουν οι ΜΟΝΤΕΡ και «κλείσαμε» με τα Σωματεία και τις ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ τους πριν προχωρήσουμε τη Δευτέρα 15 Μαρτίου στην ανακοίνωση των Υποψηφιοτήτων για τα ΟΣΚΑΡ 2021. Σήμερα φιλοξενούμε τους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ και τι επισήμαναν ως ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ του κλάδου τους στο παράξενο αυτό κινηματογραφικό έτος

Θα  ξεκινήσω από τον δικό μας, τον ΦΑΙΔΩΝΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του οποίου (βλέπετε, τονίζω το «Η Φωτογραφία» διότι πρέπει κάποτε να γίνει αντιληπτό ότι στην Εργοκεντρική, Αριστοτελική Τέχνη, επιτεύγματα αναγνωρίζονται κι όχι πρόσωπα) για το φιλμ «Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 7 ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ» μπήκε στην πεντάδα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. Ο Φαίδων , που σπούδασε αρχικά στη Γερμανία, στο Μόναχο και κατόπιν μετακινήθηκε στην Αμερική (στην Αθήνα είναι γεννημένος) είχε προταθεί για το Οσκαρ το 2014 για τη «ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ» του Αλεξάντερ Πέην ενώ πέρσι, στο τσακ πρέπει να έμεινε απέξω  καθότι η φωτογραφία του στο «FORD Vs FERRARI», κυρίως ως δουλειά κάμερας, είχε πάρει εύσημα κι είχε προταθεί για BAFTA. Κι η φετινή του δουλειά έχει πολύ να κάνει με την κάμερα, που βοηθάει και το μοντάζ αλλά αυτές τις λεπτομέρειες θα τις γράψουμε στα οσκαρικά μας αφιερώματα, αν ο Φαίδων προταθεί. Με το καλό….

Πλάι στα προφανή «MANK», «ΝΟΜADLAND» και «ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ» που οι φωτογραφίες τους το φωνάζουν από μακριά, έχει ενδιαφέρον ότι οι  ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ επισήμαναν κι ένα  όχι από τα προβεβλημένα, το «CHERRY» , που , όπως είδα από το trailer, πρέπει να είναι από εκείνα που ο διευθυντής φωτογραφίας έχει φροντίσει την «όψη» και δεν ανήκουν στον εντυπωσιακό τομέα.

Υπάρχει και μια ακόμα κατηγορία , που την ονομάζουν “spotlight” κι είναι κάτι σαν κατηγορία «επισημάνσεων στην ποοία επισημαίνουν τη δουλειά είτε σε ξένα φιλμ που δεν έχουν διανεμηθεί είτε και σε κάποια δικά τους στα οποία, ως κλάδος, θεωρούν ότι θα άξιζε μια προσοχή.

Ημερομηνία απονομής η 18η Απριλίου 2021

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Feature Film

Erik Messerschmidt, ASC
Mank

Phedon Papamichael, ASC, GSC
The Trial of the Chicago 7

Joshua James Richards
Nomadland

Newton Thomas Sigel, ASC
Cherry

Dariusz Wolski, ASC
News of the World

Spotlight

Katelin Arizmendi
Swallow

Aurélien Marra
Two of Us

Andrey Naydenov
Dear Comrades!

 

Documentary

Michael Dweck and Gregory Kershaw
The Truffle Hunters

Viktor Kosakovskiy and Egil Håskjold Larsen
Gunda

Gianfranco Rosi
Notturno

 

 

 

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo