Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΣΩMΑΤΕΙΑ: ΣΑΡΩΣΕ ΤΟ «AVATAR» στων ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΦΦΕ, ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ» και ΝΤΑΙΑΝ ΓΟΥΩΡΕΝ…..

16 Φεβρουαρίου 2023
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 610 φορές

"ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ" και στα ΔΥΟ Σωματεία ο «ΠΙΝΟΚΙΟ» του Ντελ Τόρο.

Το «AVATAR: THE WAY OF WATER» σάρωσε κυριολεκτικά στα βραβεία του Συνδέσμου των Οπτικών Εφφέ σε  αμέτρητες κατηγορίες. Είναι τόσες πολλές οι επι μέρους και τόσο τεχνικές που είναι σαν λίστα τεχνικής Σχολής. Η είδηση είναι ότι το «AVATAR: THE WAY OF WATER» σάρωσε και σε αυτό στεκόμαστε. Το Οσκαρ των Οπτικών Εφφέ του είναι σχεδόν απολύτως δεδομένο.

Το περί «αναπληρωματικού» με το οποίο αναφέρθηκα στον «ΠΙΝΟΚΙΟ» του ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ έχει να κάνει με το ότι σάρωσε κατά ένα τρόπο και με το δικό του τρόπο στις κατηγορίες εφφέ των Κινουμένων Σχεδίων , οι οποίες, όμως, δεν περιλαμβάνονται στα Oscar,  και πήρε φυσικά και του Καλύτερου Κινουμένου Σχεδίου. Μόνο σε μια πολύ συγκεκριμένη εξειδίκευση πήρε διάκριση εκ των αντιπάλων του στα Oscar ο «ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ» , στην αναπαράσταση λειτουργίας με τη χρήση μοντέλων, για να εξηγήσω την εξειδίκευση που ονομάζεται «effects simulations in an animated feature»…. 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ -ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ

Στην κατηγορία της Μουσικής  οι Μουσικοί κι οι Στιχουργοί Κινηματογράφου ψήφισαν «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ», την μπάντα SON LUX που υπογράφουν τη σύνθεση, διευρύνοντας έτσι τις προοπτικές για την κατάκτηση του Oscar.

Ωστόσο δεν συμπεριέλαβαν και το τραγούδι που είναι κι αυτό υποψήφιο στην Ακαδημία από ¨Τα πάντα όλα». Στον τομέα του Τραγουδιού η για 15 φορές (με τη φετινή ) υποψήφια ΝΤΑΪΑΝ ΓΟΥΩΡΕΝ , η οποία δεν έχει πάρει ποτέ Oscar αλλά χρυσώθηκε φέτος με ΤΙΜΗΤΙΚΟ για το σύνολο ης καριέρας της, ήταν η νικήτρια του Σωματείου της. Για το τραγούδι «APPLAUSE» από το ντοκυμαντέρ «TELL IT LIKE A WOMAN». Τώρα, αν το βραβείο ήταν Εργοκεντρικό ή Συντεχνιακό θα το μάθουμε τη βραδιά των Oscar….. Τιμητικό είχαν πάρει κι ο ΑΛΕΞ ΝΟΡΘ κι ο ΕΝΝΙΟ ΜΟΡΙΚΟΝΕ, από αυτούς μόνο ο Μορικόνε αξιώθηκε στη συνέχεια να κερδίσει ΚΑΙ το κανονικό (για το «Οι Μισητοί 8» του Ταραντίνο)

Κι εδώ είχαμε «αναπληρωματικό» τον «ΠΙΝΟΚΙΟ» με την έννοια ότι βραβεύτηκε ο ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΝΤΕΣΠΛΑ για τραγούδι μιούζικαλ από animation για το οποίο δεν είναι  υποψήφιος (Ciao Papa’) , μια κι έχουμε κι εδώ ποικίλες κατηγορίες. .

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι SON LUX για το ‘ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ» βραβεύτηκαν στην κατηγορία «ανεξάρτητης παραγωγής». Υπάρχει και κατηγορία «Studio Film» κι εδώ βραβεύτηκε ο ΜΑΪΚΛ ΑΜΠΕΛΣ για το «ΝΟΡΕ» , που δεν είναι υποψήφιο στην 5άδα της Ακαδημίας

 

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo