Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

NATIONAL BOARD OF REVIEW: Ο ΟΣΚΑΡΟ-ΧΟΡΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

28 Νοεμβρίου 2018
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 2012 φορές

Πρώτοι νικητές ΒΙΓΚΟ ΜΟΡΤΕΝΣΕΝ- ΛΕΪΝΤΥ ΓΚΑΓΚΑ , ταινία το «GREEN BOOK» και σκηνοθέτης ο ΜΠΡΑΝΤΛΕΫ ΚΟΥΠΕΡ. Ξενόγλωσσο, ο «ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»

Ανασκουμπωνόμαστε και ξεκινάμε λοιπόν με την κατά παράδοση πρώτη ένωση, που είναι το National Board of Review να δίνει πρώτη τα βραβεία απολογισμού χρονιάς και να μας βάζει στο παιχνίδι ανοίγοντας την όρεξη.

Βέβαια, να υπενθυμίσω για ….. ετήσια φορά (μια και το υπενθυμίζω κάθε χρόνο τέτοια εποχή - κι όχι μόνο…) πως αυτά τα βραβεία είναι ενδείξεις  κι όχι κάτι περισσότερο διότι σε αυτές τις ενώσεις  που βραβεύουν πρώτες, λένε  τη γνώμη τους κριτικοί, θεωρητικοί και…. λοιποί συγγενείς.

Όταν θα ξεκινήσουν να βραβεύουν τα Σωματεία, τότε θα αποκτούμε εικόνα διότι, υπενθυμίζω πως στα Οσκαρ η επιλογή δεν γίνεται από κριτικούς ούτε από θεωρητικούς αλλά από ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ.. Και τα κριτήρια των τελευταίων δεν έχουν σχέση με τα κριτήρια των άλλων. Αλλωστε, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος….

Ο Λάνθιμος από την πρώτη ένωση δεν αποκόμισε τίποτα αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Θα δούμε στην ανδρική ερμηνεία αν σημαίνει κάτι για τον Ράμι Μάλεκ του «Bohemian  rhapsody» η υπερίσχυση του Βίγκο Μόρτενσεν καθώς και για τον Ράιαν Γκόσλινγκ αν στο «First man»  λαμβάνεται κι από τους κριτικο-θεωρητικούς ως υποτονικός κι όχι ως εσωτερικός ή λιτός….

Επίσης, η πρώτη ένδειξη δεν δείχνει την Γκλεν Κλόουζ να την περιμένουν οι ενώσεις με ανοιχτές αγκάλες , η οποία δεν είναι ότι δεν έχει πάρει  Οσκαρ μα δεν έχει ούτε βραβεία κριτικών ενώσεων παρά ελάχιστα, ίσως στο ξεκίνημα μόνο, με τον «αλλόκοτο κόσμο του Γκαρπ». Αυτά για όποιον θέλει να έχει σφαιρική αντίληψη.

Πρώτες ενδείξεις, πρώτες συζητήσεις.. Ιδωμεν

Ακολουθεί η λίστα των νικητών

Best Film: “Green Book”
Best Director: Bradley Cooper, “A Star Is Born”
Best Actor: Viggo Mortensen, “Green Book”
Best Actress: Lady Gaga, “A Star Is Born”
Best Supporting Actor: Sam Elliott, “A Star Is Born”
Best Supporting Actress: Regina King, “If Beale Street Could Talk”
Best Original Screenplay: Paul Schrader, “First Reformed”
Best Adapted Screenplay: Barry Jenkins, “If Beale Street Could Talk”
Best Animated Feature: “Incredibles 2”
Breakthrough Performance: Thomasin McKenzie, “Leave No Trace”
Best Directorial Debut: Bo Burnham, “Eighth Grade”
Best Foreign Language Film: “Cold War”
Best Documentary: “RBG”
Best Ensemble: “Crazy Rich Asians”

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo