Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕ «BOHEMIAN RHAPSODY», ΜΑΚΙΓΙΕΡ –ΚΟΜΜΩΤΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ

17 Φεβρουαρίου 2019
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1635 φορές

Εδωσαν τα βραβεία τους ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ και ΜΑΚΙΓΙΕΡ-ΚΟΜΜΩΤΕΣ μέσω των Σωματείων τους και βλέπουμε ποιοι είναι οι επικεφαλής της κούρσας, στις κατηγορίες αυτές, για τα ΟΣΚΑΡ 2019.

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΧΟΛΗΠΤΩΝ (sound mixers- οι sound editors , που έχουν ξεχωριστό Σωματείο θα απονείμουν τα δικά τους βραβεία ένα 24ωρο αργότερα) βράβευσαν ως καλύτερη εργασία στον ΗΧΟ, στη ΜΙΞΗ ΗΧΟΥ, το «BOHEMIAN RHAPSODY» που έχει ήδη πάρει και το βραβείο του Σωματείου Μοντέρ κι είναι το αντίπαλο στο μοντάζ της «Ευνοούμενης» και του δικού μας Γιώργου Μαυροψαρίδη. ΟΙ ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ απένειμαν κι ένα ακόμα βραβείο επιτεύγματος Ηχου, που αφoρά στην ξεχωριστή κατηγορία για «κινούμενo σχέδιο». Κι εδώ τα πρωτεία δόθηκαν στο «ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ» του Γουές Αντερσον κι όχι στο πολυβραβευμένο animation «Spiderman: Into the spider verse».

Ωστόσο , το «Νησί των Σκύλων» δεν περιλαμβάνεται στην 5άδα του Οσκαρ Ηχοληψίας , έχει προταθεί στις κατηγορίες της μουσικής για τον Αλεξάντρ Ντεσπλά και του καλύτερου φιλμ κινουμένου σχεδίου. Οπερ, το «Bohemian Rhapsody» στην κατηγορία αυτή, «σωματειακώς» τουλάχιστον είναι περισσότερο φαβορί από ό, τι στην κατηγορία του μοντάζ…

Το άλλο Σωματείο των βραβείων του Σαββάτου, το Σωματείο ΜΑΚΙΓΙΕΡ-ΚΟΜΜΩΤΩΝ, , σε αντίθεση με τους Ηχολήπτες, δεν τα ξεκαθάρισε, με την έννοια ότι εδώ υπάρχουν πολλές επιμέρους εξειδικεύσεις κι έτσι βραβεύτηκαν δύο από τα τρία φιλμ που είναι υποψήφια στην κατηγορία αυτή για τα Οσκαρ.

Το «VICE» είναι το ένα, που βραβεύτηκε σε δύο εξειδικευμένες κατηγορίες του Σωματείου: ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΡΟΛΟΥ και ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΦΦΕ. Η δεύτερη κατηγορία χρειάζεται «μικροσκόπιο» από τον μη ειδικό για να γίνει διακριτή, στο πως ακριβώς έχουν παρέμβει τα σπέσιαλ εφφέ στο μακιγιάζ του προσώπου του Κρίστιαν Μπέηλ προκειμένου να μεταμορφωθεί σε Αμερικανό Αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι.

Βραβεύτηκε όμως κι η αντίπαλος στα Οσκαρ του, «Vice», η «ΜΑΙΡΗ, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ» για τις κομμώσεις, που όπως είχα γράψει και στην κριτική μου για το φιλμ, ήταν αυτές που έκαναν την περισσότερη δουλειά κι αυτές που εξασφάλισαν στο φιλμ τη σχετική, οσκαρική υποψηφιότητα.  Η «ΜΑΙΡΗ….» βραβεύτηκε με κάτι ανάλογο του «Vice», για ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΕΡΓΟΥ ΕΠΟΧΗΣ.

Από το Σωματείο, βραβεύτηκαν δύο ακόμα δουλειές που δεν είναι υποψήφιες για Οσκαρ, το μακιγιάζ σε σύγχρονη ταινία πήγε στο «ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ» κι οι αντίστοιχες κομμώσεις (έργου σύγχρονου) στους κομμωτές της εμπορικής επιτυχίας «CRAZY RICH ASIANS».

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo