Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

«LION KING» ΑΛΛΑ ΚΑΙ… «ΙΡΛΑΝΔΟ» ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΦΦΕ

30 Ιανουαρίου 2020
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1180 φορές

Οπότε, θα έχουμε ενδιαφέροντα πράγματα  να πούμε, στο αφιέρωμα των ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΦΦΕ από το PANTIMO.GR στις επόμενες μέρες.

Η μεταφορά του κινουμένου σχεδίου σε έργο ηθοποιών, το «THE LION KING» δηλαδή, ήταν που πήρε τα εύσημα αυτής της μεταφοράς από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ των ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΦΦΕ έναντι πιο «προφανών» έργων του είδους όπως το «Avengers» ή ακόμα περισσότερο , το τελευταίο «Star Wars»Κι αυτό το βραβείο το πήρε ως Σύνολο των Οπτικών Εφφέ

Υπάρχει, όμως και μια άλλη κατηγορία στο Σωματείο που λέγεται «supporting visual effects», η οποία αφορά σε περιορισμένη χρήση του αντικειμένου, κι εδώ βραβεύτηκε «Ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ». Για τις αλλαγές επί το νεανικότερον στο πρόσωπο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο- κατά βάση.

Ας σημειωθούν ωστόσο τρία πράγματα: 1) Την πεντάδα του Οσκαρ τη σχηματίζουν φιλμ κι από τις δύο κατηγορίες, 2) Το «Gemini Man» που είχε μια σχετικά (όχι απολύτως όμως) ανάλογη δουλειά με το πρόσωπο του Γουίλ Σμιθ ήταν σωματειακά στην Κατηγορία των Οπτικών Εφφέ Συνόλου (στα Οσκαρ όμως αυτή η δουλειά δεν έχει περάσει), 3) Ότι πολλές μα πολλές φορές, το Βραβείο του Σωματείου αυτού δεν αναγνωρίστηκε στα Οσκαρ. Μεγαλύτερο από τα πρόσφατα παραδείγματα είναι η τριλογία «Ο πλανήτης των πιθήκων» που ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ φιλμ βραβεύτηκαν για τα εφφέ τους από το Σωματείο αλλά ΚΑΝΕΝΑ από τα τρία δεν κράτησε στα χέρια του Οσκαρ.

Αυτά, όμως, στο σχετικό αφιέρωμα του PANΤIMO.GR που θα .. επισπευθεί.

Τέλος, να προσθέσω ότι υπάρχει στο Σωματείο κι η Κατηγορία των Οπτικών Εφφέ για Κινούμενο Σχέδιο κι εδώ βραβεύτηκαν τα εφφέ του «MISSING LINK», αυτού που πήρε τη «Χρυσή Σφαίρα» κι είναι υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένου Σχεδίου.

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo