Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

"Ο ΑΤΣΙΔΑΣ": ΟΙ "ΠΙΝΕΛΙΕΣ" ΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ

11 Μαΐου 2020
Κατηγορία Blog
Διαβάστηκε 1927 φορές

Λοιπόν, ο " Ατσίδας" που θα δούμε παρέα στον alpha, στις 2.30 είναι το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά " εξοχικον κέντρον ο Έρως" που είχαν παίξει τη σαιζόν 1960-61 στο θέατρο Κοτοπούλη ο Ντίνος Ηλιόπουλος και η Κάκια αναλυτή.

Όταν τις μετέφεραν στο σινεμά τις κωμωδίες άλλαζαν τον τίτλο προσαρμόζοντας τον στον κωμικό πρωταγωνιστή. Για να μπορέσει να τραβήξει κυρίως τη συνοικία και την επαρχια-ο θεατρικός τίτλος έκανε. αστικός. Ο Δαλιανίδης το διασκεύασε σε σαλονικιοτικο κι έκανε μια πολύ ραφινατη σκηνοθεσία κωμωδίας που έχει και γελιο, έχει και κομψότητα. Ήταν Ακατάλληλο δι ανηλικους- η τιμή της αδελφής γαρ- αλλά εισπρακτικά έσκισε. Αγαπημένη μου σκηνή η συνύπαρξη Χιώτη Λίντα Ηλιόπουλου. Είναι πολύ Δαλιανίδης η έμπνευση και το εύρημα. Οπως επίσης η αξιοποίηση του Βέγγου σε ένα μικρό ρόλο που τον επεξεργάζονται ετσι ώστε να εντυπώνεται και να καταγραφεται λες κι ήταν πρωταγωνιστικός..Η Θεσσαλονίκη, ο Βέγγος, ο Χιώτης και να οι δαλιανιδέϊκες πινελιές που έδωσαν αερα στην κωμωδία και την έκαναν τεράστια κινηματογραφική επιτυχία ενώ στο θέατρο είχε περιορισμένη θητεια
Ο Ζερβός κι η Γαρμπή είναι από τη θεατρική διανομή καθώς κι ο Πρωτόπαπας κι η Βούλγαρη κι ο Στρατηγός..Η Ζωίτσα έχει πάρει τη θέση της Κακιας . Ο Δαλιανίδης μέσω Ζωής ήθελε να του δώσει μοντέρνο ύφος και γκλαμ, ερχόταν από τον " κατήφορο"..Είναι τότε που η Αλίκη σιγουρευτηκε ότι δεν κινδυνεύει " διότι είδα πως η Ζωή δεν ξέρει να παίξει την κωμωδία. Από τις κωμικές κινδυνεύεις" μου είχε πει εννοώντας , προφανώς, την Τζένη. Λοιπόν... "Ατσίδας".

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo