Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΩΝ: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΗ «ΜΑ ΡΕΪΝΥ», ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟ «MULAN»

14 Απριλίου 2021
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1079 φορές

«Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΜΑ ΡΕΪΝΥ» της Βετεράνας Ενδυματολόγου ΑΝΝ ΡΟΘ πήρε την προ-οσκαρική ενίσχυση κι από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΩΝ στα προ-οσκαρικα βραβεία του.

Να σημειώσουμε, ότι την Κυριακή που μας πέρασε, «Η θρυλική Μα Ρέινυ» είχε τιμηθεί και από την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου για τα Κοστούμια, όπως και για το Μακιγιάζ. Σημειώνουμε επίσης ότι και το Σωματείο Μακιγιέρ Κομμωτών , την «Θρυλική Μα Ρέινυ» έχει επιλέξει ως επίτευγμα του κλάδου για το κινηματογραφικό έτος.

Όπως είχα γράψει στο PANTIMO.GR, όταν ξεκινούσα τις οσκαρικές αναλύσεις του 2021, η φετινή χρονιά παρουσίαζε μια ταύτιση  στο Μακιγιάζ και στα Κοστούμια κι ότι τα 4 από τα 5 έργα που είχαν επιλεγεί από τα αρμόδια σωματεία ήταν ΚΟΙΝΑ. «Η θρυλική Μα Ρέινυ» δείχνει πλέον ότι προηγείται επισήμως σε αυτή την ταύτιση Μακιγιέρ-Κομμωτών κι Ενδυματολόγων. Κι η ακάματη Ανν Ρόθ, στα 90 της χρόνια δείχνει να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάκτηση του δεύτερου Οσκαρ της, 24 χρόνια μετά την απόκτηση του πρώτου που ήταν για τα κοστούμια του «ΑΓΓΛΟΥ ΑΣΘΕΝΗ» το 1997.

Ως «αντίπαλο» της, επισημοποιείται, τουλάχιστον από το Σωματείο Ενδυματολόγων, το «MULAN». Το οποίο δεν ανήκει στα κοινά τέσσερα της ταύτισης Ενδυματολόγων-Μακιγιέρ. Είναι το πέμπτο που…διέφυγε .Λέω ότι επισημοποιείται ως αντίπαλο, επειδή κέρδισε στην άλλη κατηγορία, των ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ- η «Θρυλική Μα Ρέινυ» κέρδισε στην κατηγορία ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΕΠΟΧΗΣ. Αυτό συμβαίνει επειδή το Σωματείο Ενδυματολόγων χωρίζει τα επιτεύγματα του κλάδου σε τρεις πεντάδες: Στα Εποχής, στα Φαντασίας και στα Σύγχρονα. Συνεπώς, και στα Οσκαρ έχει να περιμένει ψήφους το «Mulan».

Αυτό που βραβεύτηκε στην τρίτη κατηγορία, στα ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ, δεν ανήκει μεν στην πεντάδα των Οσκαρ Κοστουμιών (μια και στην Ακαδημία η 5άδα είναι μία κι ενιαία οπότε τα 15 φιλμ των τριών πεντάδων του Σωματείου περιορίζονται σε πέντε, άρα στην Ακαδημία ο ενδυματολογικός έλεγχος είναι πολύ αυστηρός, πολύ του κοσκινίσματος) ωστόσο ενισχύεται προς άλλη κατεύθυνση. Είναι το «PROMISING YOUNG WOMAN». Στην ΑΝΑΛΥΣΗ 6 του PANTIMO.GR, όπου στα «εν κατακλείδι»  επισημαίνω για την κάθε κατηγορία ποιο από τα υποψήφια και γιατί, ενδιαφέρει τους άλλους κλάδους, έγραφα ότι το «PROMISING YOUNG WOMAN» ως σενάριο, πέραν των άλλων κλάδων που θα το προτιμήσουν , τους Ενδυματολόγους τους έχει με το μέρος του. Οι εξελίξεις, οι μεταλλάξεις κι οι φάσεις της ηρωίδας δίνονται από το Σενάριο και με ενδυματολογικές προτάσεις. Κι αυτό δεν μπορεί να αφήσει τους ενδυματολόγους αδιάφορους. Η απόφαση- αναγνώριση  του Σωματείου Ενδυματολόγων για επίτευγμα του φιλμ στην κατηγορία του Σύγχρονου Κοστουμιού, επαλήθευσε την Ανάλυση.  Το «PROMISING YOUNG WOMAN» ενισχύεται διαρκώς γύρω από το Σενάριο του, ως ότι αυτό είναι το κύριο όπλο του ,με αναγνώριση τόσο από το Σωματείο Σεναριογράφων όσο κι από τα BAFTA. Οι ενδυματολόγοι έρχονται κι αυτοί προς ενίσχυση του , στην κατηγορία αυτή.. Τουλάχιστον…

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

Excellence in Period Film
Ma Rainey’s Black Bottom
Ann Roth

Excellence in Contemporary Film
Promising Young Woman
Nancy Steiner

Excellence in Sci-Fi/Fantasy Film
Mulan
Bina Daigeler

 

 

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo