Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

«CODA» ΚΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ «ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΑΝΩ», «DUNE» ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

21 Μαρτίου 2022
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 975 φορές

Με τους ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ και τους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ , που απένειμαν χτες τα βραβεία τους λήγει η προ-οσκαρική κούρσα των βραβεύσεων ενώ η κάλπη έχει ανοίξει από την προηγούμενη εβδομάδα και δέχεται τις ψήφους αξιολόγησης των 10.000 περίπου μελών-κινηματογραφιστών.

Το «CODA» της Σαν Χεντερ, σχεδόν ένα 24ωρο μετά την βράβευση του από το Σύνδεσμο των ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ κερδίζει και το ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ, στον τομέα ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΚ ΔΙΑΣΚΕΥΗΣ. Εχει ήδη και το βραβείο του ENSEMBLE CAST, της συνολικής διανομής, του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΗΘΟΠΟΙΩΝ, το οποίο κάποιοι θεωρούν ως έργο προτίμησης των Ηθοποιών, άρα ο δρόμος για το Οσκαρ έχει ανοίξει προς το διάπλατα. Δεν έχει, βέβαια, την «έγκριση» των Σκηνοθετών. Δεν την είχαν όμως ούτε το «Πράσινο βιβλίο» ούτε η «Επιχείρηση Argo» ούτε πιο παλιά «Ο σωφέρ της κυρίας Νταίηζυ» , ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε την κατάκτηση του «μεγάλου, της Καλύτερης Ταινίας.

Στο θέμα του Σωματείου Σεναριογράφων υπάρχει κάτι που πρέπει να επισημάνουμε, ότι είναι το μόνο που δέχεται υποψηφιότητες για βραβείο σεναρίου αποκλειστικά από μέλη του. Συνεπώς, στην σωματειακή κούρσα δεν έτρεξαν όλα τα οσκαρικά άλογα , οπότε, κάθε χρόνο στα βραβεία του Σωματείου αυτού υπάρχει η σχετική επιφύλαξη.

Καλύτερο σενάριο πρωτότυπο βράβευσαν οι Σεναριογράφοι το «ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΑΝΩ» του Ανταμ ΜακΚέι και του Ντέηβιντ Σιρότα.

 

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το «DUNE» νίκησε κι εδώ, όπως έχει νικήσει σε σωματεία πολλών ειδικοτήτων , τώρα ο Γκρέγκ Φρέιζερ, ο διευθυντής φωτογραφίας του φιλμ ελπίζει  αυτήν τη φορά να μεταφραστεί το βραβείο και σε Οσκαρ. Διότι, το 2017, στην προηγούμενη υποψηφιότητα του με το «Lion» πήρε το βραβείο του Σωματείου  αλλά έμεινε με τη γεύση της υποψηφιότητας, το Οσκαρ το πήρε o Λίνους Σάντγκρεν για το «La La Land»

Το Σωματείο των Διευθυντών Φωτογραφίας επίσης δεν συμπίπτει συχνά στις επιλογές του με το Οσκαρ, διότι από τη Φωτογραφία ζητούν διαφορετικά πράγματα οι επίλοιποι κλάδοι κι αξιολογούν ανάλογα.

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo