Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΚΙ ΕΔΩ ΤΟ “POOR THINGS”

12 Ιανουαρίου 2024
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 945 φορές

Άλλος ένας τομέας, που υποδέχεται την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor things” , είναι και της Φωτογραφίας. Μαζί με όλους τους μέχρι τώρα υπόλοιπους πλην Ηχοληπτών.

Μαζί με του Λάνθιμου, επελέγησαν κι οι άλλες δυο «σταθερές» , «Oppenheimer» και «Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» που , μαζί με την ταινία του Γιώργου, συναποτελούν τη σταθερή τριάδα που ξεχωρίζει .

Υπάρχει μία ακόμα σταθερή, που κι αυτή συμπεριλαμβάνεται, όχι μόνο εδώ αλλά και στους άλλους μέχρι τώρα τομείς που έχουν αναγγείλει υποψηφιότητες, είναι το «Maestro». Όμως το γεγονός ότι δεν το συμπεριέλαβαν οι Σκηνοθέτες στην 5άδα τους, του κατεβάζει την στάθμη.

Εδώ η «Barbie δεν συμπεριλήφθηκε, προφανώς για τους σωματειακούς διευθυντές φωτογραφίας το οπτικό μέρος με την εξαίρετη χρήση των χρωμάτων πιστώνεται σε σκηνογράφο κι ενδυματολόγο κι όχι σε διευθυντή φωτογραφίας.

Ενδιαφέρον έχει η 5η θέση που κατέληξε στην  σατιρική ταινία του Πάμπλο Λαραίν για τον Πινοσετ, τον Δικτάτορα  της Χιλης, το «El conde”», που τη φωτογραφία του ανέλαβε ο Εντουαρντ Λάντσμαν τον οποίο έχουμε ταυτίσει με τις ταινίες του Τοντ Χέηνς («Ο Παράδεισος είναι μακρυά»,»Carol” -και για τις δύο είχε προταθεί για Oscar) αλλά τη φετινή του, το «May-December» την έδωσε ο Χέηνς σε άλλο διευθυντή φωτογραφίας

H απονομή θα γίνει στις 3 Μαρτίου 2023

Ακολουθεί η λίστα με τις υποψηφιότητες

Theatrical Feature Film 

“El Conde” — Edward Lachman, ASC 
“Killers of the Flower Moon”  — Rodrigo Prieto, ASC, AMC 
“Maestro” — Matthew Libatique, ASC, LPS 
“Poor Things” — Robbie Ryan, ISC
Oppenheimer” — Hoyte van Hoytema, ASC, FSF, NSC 

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo