Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ Ο ΛΑΝΘΙΜΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

13 Ιανουαρίου 2024
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1128 φορές

Κι ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ των ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ περιέλαβε το «Poor Things»του Γιώργου Λάνθιμου στη 10άδα των ταινιών που προτείνει και πλέον η ταινία του Γιώργου όλο και καταλαμβάνει εδάφη, είναι πανταχού παρούσα. Σχεδόν. Στο δρόμο για το Oscar. Διότι όλη η δουλειά για το Oscar γίνεται. Όχι για τις…Χρυσές Σφαίρες

Σταθερά κι η «Barbie» που της λείπουν μόνο οι διευθυντές φωτογραφίας, μέχρις στιγμής, όπως και του Λάνθιμου  του λείπουν οι Ηχολήπτες, όπως και του «Maestro» , που, επίσης, συμπεριελήφθη , του λείπει η Σκηνοθεσία,(κι αυτό είναι πιο «βαρύ» διότι τον «κατεβάζει» έναντι «poor things»και”Barbie», και φυσικά είναι παρόντες κι οι σταθεροί των σταθερών, δίπλα στο Λάνθιμο, εννοώ τον «Oppenheimer»του Κρίστοφερ Νόλαν και το «Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορσέζε. . Μπήκε και το «Holdovers» του Αλεξάντερ Πέην, που επίσης πηγαίνει καλά στις προ-εόρτιες, προ-οσκαρικές επισημάνσεις, έχει μπει στους σκηνοθέτες, εχει δυο βραβεία ερμηνείας στο Σωματείο Ηθοποιών, τώρα μπαίνει και στους Παραγωγούς …Τα σενάρια, όπου ποντάρει γερά, το Σωματείο φέτος θα τα απονείμει  μετά τα Οσκαρ.. Αρα πρώτα θα μάθουμε για τον Πέην  αν πήρε το Oscar Σεναρίου κι αργότερα για το αν πήρε το βραβείο του Σωματείου του. Περίεργη καινοτομία αυτή των Σεναριογράφων αλλά μπορεί να έχει να κάνει και με τα της πολύμηνης απεργίας τους….

Οι Παραγωγοί άνοιξαν το δρόμο και σε δυο ξενόγλωσσες ταινίες για τις οποίες έκανα την επισήμανση στο άρθρο με τις Υποψηφιότητες του Σωματείου Σκηνοθετών ότι μπορεί να είναι αυτοί που θα απειλήσουν δυο θέσεις στην οσκαρική, σκηνοθετική 5άδα. Οι ταινίες αυτές είναι το «Ανατομία  μιας πτώσης» της Ζυστίν Τριέ και «Ζώνη ενδιαφέροντος» του Τζόναθαν Γκλέιζερ. Και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που δυο ξενόγλωσσες μπαίνουν στη λίστα αυτή.

Απλά, πάντα να θυμόμαστε ότι στα Oscar μπορεί να υπάρξει κάποια παραλλαγή της τάξεως των 2 ή και 3 ταινιών, τη στιγμή που μιλάμε για δεκάδα.

Οι Παραγωγοί θα απονειμουν τα βραβεία τους στις 25 Φεβρουαρίου 2024.

Ακολουθεί η λίστα με τις υποψηφιότητες

 Darryl F. Zanuck Award for Outstanding Producer of Theatrical Motion Pictures
American Fiction
Anatomy of a Fall
Barbie
The Holdovers
Killers of the Flower Moon
Maestro
Oppenheimer
Past Lives
Poor Things
The Zone of Interest

Award for Outstanding Producer of Animated Theatrical Motion Pictures
The Boy and the Heron
Elemental
Spider-Man: Across the Spider-Verse
The Super Mario Bros.
Movie
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

The Award for Outstanding Producer of Documentary Motion Picture
20 Days in Mariupol 
American Symphony 
Beyond Utopia 
The Disappearance of Shere Hite 
The Mother of All Lies 
Smoke Sauna Sisterhood 
Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis) 

 

 

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo