Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

META AΠΟ ΤΩΝ OSCAR ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΡ- ΜΕΣΑ Ο ΜΑΥΡΟΨΑΡΙΔΗΣ

26 Ιανουαρίου 2024
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1052 φορές

«Τώρα ήρθες; Αμ τώρα παίζω χαρτιά…» -για να παραλλάξουμε λίγο τη Βλαχοπούλου στη «Χαρτοπαίχτρα»

Τι να τις κάνουμε τις υποψηφιότητες του Σωματείου ΜΟΝΤΕΡ που ανακοινώθηκαν εκ των υστέρων, χωρίς να έχουμε πιά την αγωνία του δικού μας ανθρώπου, αφού ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΨΑΡIΔΗΣ έχει ήδη προταθεί για το Oscar στο «Poor things». Γιατί το έκαναν αυτό οι ΜΟΝΤΕΡ κι ανακοίνωσαν τρεις μέρες μετά, στερώντας μας το σασπένς, άγνωστον.

Βέβαια, άμα μιλάμε για τους ΜΟΝΤΕΡ, τι να πούμε για τους σεναριογράφους που θα ανακοινώσουν μετά την απονομή των Oscar.. Ενπάση περιπτώσει, και στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ των ΜΟΝΤΕΡ ο Μαυροψαρίδης είναι υποψήφιος, τον έχουν βάλει στην κατηγορία «comedy». Στην ίδια τον είχαν και για την «Ευνοούμενη».

Όπως θα δείτε παρακάτω, το Σωματείο δεν έχει μόνο μία 5άδα.

Ωστόσο, για όποιον θέλει σε αυτή τη ζωή να μορφώνεται και να  αποκομίζει άτι , ακόμα κι από κάτι σαν στραβό σαν κι αυτό το μεταγενέστερο των Μοντέρ, υπάρχουν σημεία κι αυτά θα επισημάνω. Επειδή οι αναγνώστες του pantimo.gr είναι φιλομαθείς και φέρνουν κι άλλους όμοιους τους.

Λοιπόν το ένα, αφορά στο πως αντιμετωπίζουν τα θέματα οι p.r Θα δείτε σε μεγάλα έντυπα, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, να κυριαρχούν οι φωτογραφίες με αφορμή τις υποψηφιότητες του Σωματείου, ταινιών που δεν μπήκαν στην 5άδα του Οscar. Όπως για παράδειγμα ο «Maestro» ΄κι η «Barbie”. Αυτό δείχνει το ως καταφέρνεις να κάνεις αισθητή την παρουσία κάποιου ο οποίος έχει αποκλειστεί.. Χωρίς να γράφουν σχόλια περί «αδικίας», «κυκλωμάτων» κλπ. Φροντίζουν, αντ αυτών, να έχουν  φωτογραφία  από την ταινία του «πελάτη». Κι έτσι όλα βαίνουν καλώς. Διότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι εντός Σωματείου,  όπου το κριτήριο είναι ΚΑΙ συντεχνιακό, μπορεί να κερδίσει κάποιος που δεν κατάφερε να προταθεί για Oscar… Αυτό είναι στρατηγική του καλού p.r

To δεύτερο και σημαντικό είναι τώρα που βλέπουμε τις υποψηφιότητες των πολλαπλών κατηγοριών του Σωματείου και γνωρίζουμε και την 5άδα των Μοντερ της Ακαδημίας, να καθίσουμε και να μελετήσουμε ποια μοντάζ πέρασαν. Θα δούμε ότι προτάθηκαν τρία από την κατηγορία του δράματος κι αυτά είναι η γαλλική «Ανατομία μιας πτώσης», η πρύτανης του μοντάζ Θέλμα Σουνμέηκερ- δασκάλα ζωής του Σκορσέζε στην ταινία του τελευταίου «Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού»-κάτοχος τριών Oscar η πρύτανης, κι ο «Oppenheimer». Και μπήκαν και δυο από την κωμωδία που δεν είναι ακριβώς κωμωδίες, οι ταινίες των δύο Ελληνων σκηνοθετών, του Αλεξάντερ Πέην «Τα παιδιά του χειμώνα» και του Γιώργου Λάνθιμου  το «Poor things»,  του  δε Λάνθιμου έχει κι Ελληνα μοντερ, του Πέην όχι. Και του Λάνθιμου σίγουρα είναι πιο «κωμωδία» από ό,τι είναι του Πέην όπου κι εκεί το μοντάζ έχει κάνει το εσωτερικό θαύμα του.

Δείτε λοιπόν τις υποψηφιότητες του Σωματείου και μελετήστε την 5άδα που προέκυψε για το Oscar μέσα από αυτές.

Η σωματειακή απονομή θα γίνει στις 3 Μαρτίου. Σημειώστε πως το βραβείο των Μοντέρ λέγεται βραβείο «Eddie», από το «editor» και όχι μόνο

 

BEST EDITED FEATURE FILM (Drama, Theatrical)

“Anatomy of a Fall”
Laurent Sénéchal

“Killers of the Flower Moon”
Thelma Schoonmaker

Maestro
Michelle Tesoro

“Oppenheimer”
Jennifer L
ame

“Past Lives”
Keith Fraase

BEST EDITED FEATURE FILM (Comedy, Theatrical)

“Air”
William Goldenberg

“American Fiction”
Hilda Rasula

“Barbie”
Nick Houy

“The Holdovers”
Kevin Tent

“Poor Things”
Yorgos Mavropsaridis

ADVERTISEMENT

BEST EDITED ANIMATED FEATURE FILM

“Elemental”
Stephen Schaffer

“Nimona”
Randy Trager, Erin Crackel


“Spider-Man: Across the Spider-Verse”
Michael Andrews

“The Super Mario Bros. Movie”
Eric Osmond

“Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem”
Greg Levitan

BEST EDITED DOCUMENTARY (Theatrical)

“20 Days in Mariupol”
Michelle Mizner

“American Symphony”
Sammy Dane, Matthew Heineman, Jim Hession, Fernando Villegas

“Joan Baez: I Am a Noise”
Maeve O’Boyle

“Little Richard: I Am Everything”
Nyneve Minnear, Jake Hostetter

“Still: A Michael J. Fox Movie”
Michael Harte

 

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo