Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

SET DECORATORS :ΥΠΕΡ-ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΛΑΝΘΙΜΟ, ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ OPPENHEIMER, BARBIE…

14 Φεβρουαρίου 2024
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 871 φορές

Οι set decorators, οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων , πλατό κλπ, οι οποίοι συνεργάζεται με τους υπεύθυνους σκηνογραφίας, τους production designer οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για ο,τιδήποτε αφορά σε υλικό οψης.

Κι αυτοί, ψήφισαν το «POOR THINGS» κι ως διάκοσμο, το οποίο είχαν βραβεύσει κι οι art directors στο δικό τους Σωματείο. Πλέον το φιλμ, από αυτή τη μεριά κατεβαίνει υπερ ενισχυμένο

Διότι δεν είναι μόνο η διπλή βράβευση σε επίπεδο σκηνικών και γενικότερης σκηνογραφίας, είναι ότι οι set decorators έχουν θεσπίσει και  βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ εν γένει, που απονέμει ο κλάδος τους κι ως καλύτερη ΤΑΙΝΙΑ της χρονιάς οι set decoratorsβράβευσαν το «POOR THINGS».Οπερ σημαίνει όι τους σκηνογραφους και τους «συμπαρομαρτούντες» τους έχει πλέον κι επισήμως η ταινία με το μέρος της. Θα της έλθουν πολλές ψήφοι από εκεί.

Όπως θα δείτε στη λίστα που ακολουθεί πιο κάτω, οι κατηγορίες ειδών που προβλέπουν,  είναι πολλές. Θα σταθώ, σε μία, στην  «BARBIE» η οποία εδώ φάνηκε τυχερή διότι οι set decorators σε αντίθεση με τους art directors την είχαν βάλει σε άλλη κατηγορία  με το «poor things” κι έτσι εδώ μπόρεσε και βραβεύτηκε. Θα πάρει τις ψήφους της, δεν λέω, αλλά το σύνολο του κλάδου έχει ταχθεί «αναφανδόν» με το ‘POOR THINGS»

Ακολουθεί η λίστα των βραβευμένων

Best Achievement In Décor/Design Of A Contemporary Feature Film
“Saltburn” — WINNER
Set Decoration by Charlotte Dirickx SDSA with Production Design by Suzie Davies

Best Achievement in Décor/Design of a Period Feature Film
“Poor Things” — WINNER
Set Decoration by Zsuzsa Mihalek with Production Design by James Price & Shona Heath

Best Achievement in Décor/Design of a Fantasy or Science Fiction Film
“Barbie” — WINNER
Set Decoration by Katie Spencer SDSA with Production Design by Sarah Greenwood

Best Achievement in Décor / Design of a Comedy or Musical Feature Film
“Asteroid City” — WINNER
Set Decoration by Kris Moran with Production Design by Adam Stockhausen

Best Picture
“Poor Things” — WINNER
Directed by Yorgos Lanthimos, Set Decoration by Zsuzsa Mihalek with Production Design by James Price & Shona Heath

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ-ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ

Ο Σύνδεσμος των Μουσκών και των Στιχουργων μάλλον όρισε και τους νικητές του Oscar στις κατηγορίες ΜΟΥΣΙΚΗΣ και ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.

Στην πρώτη περίπτωση, βράβευσε τη μουσική του ΛΟΥΝΤΒΙΓΚ ΓΚΕΡΑΝΣΟΝ για τον «OPPENHEIMER». Ο Σουηδός Γκερανσον, θυμίζω, είχε πάρει το Oscar της Μουσικής για το «BLACK PANTHER»

Στη δεύτερη περίπτωση, βράβευσε τα δύο αδελφάκια, την ΜΠΙΛΙ ΕΛΙΣ (Ο’Κόνελ) και τον ΦΙΛΕΑΣ Ο’ΚΟΝΕΛ, που είχαν πάρει Oscar προ διετίας για το τραγούδι του Τζεημς Μποντ «ΝΟ ΤΙΜΕ ΤΟ DIE» και πάνε να το δευτερώσουν με το τραγούδι φιναλε από την «BARBIE», το «WHAT WAS I MADE FOR?» για το οποίο τους βράβευσε το Σωματείο τους.

 

 

 

Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo