Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

KI OI ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΩΝ 2017

18 Ιανουαρίου 2017
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1473 φορές

Το Σωματείο των Ενδυματολόγων κάνει μια κορυφαία ΥΠΕΡΒΑΣΗ: Εντάσσει επισήμως και τα ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ στις πηγές άντλησης ενδυματολογικών επιτεύξεων. Και βάζουν υποψήφιο στην κατηγορία «Κοστούμια Ταινιών Φαντασίας» το «Ο ΚΟΥΜΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΟΡΔΕΣ».

 

 

Σίγουρα, μετά από αυτό, ο κλάδος των ενδυματολόγων στην Ακαδημία θα θέσει το ζήτημα κι εκεί- αν δεν το έχει κάνει ήδη.

Κατά τα άλλα, και στους Ενδυματολόγους ισχύει ό,τι και στους Σκηνογράφους: Σε τρεις κατηγορίες χωρίζουν τα έργα τους, στα «σύγχρονα», τα «εποχής» και της «φαντασίας» Οπότε κι εδώ θα πέσει δρεπάνι στα Οσκαρ αφού εκεί  η πεντάδα είναι μία. Αξίζει τον κόπο η μελέτη των επισημάνσεων επιτευγμάτων που κάνουν οι Ενδυματολόγοι και δυστυχώς τα δύο τρίτα δεν θα φτάσουν ως το Οσκαρ.

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε την παρουσία του «ΝΥΚΤΟΒΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ» που «παρίσταται» και στις λίστες των Σκηνογράφων όπως και των Σεναριογράφων (για διασκευή) και πλέον δηλώνεται όλο και πιο ξεκάθαρα ότι το αισθητικό μέρος πιστώνεται σε σκηνικά και κοστούμια (αν κι η Βρετανική Ακαδημία το πρότεινε παντού αλλού πλην κοστουμιών) ενώ με την παρουσία του στα σενάρια παίρνει ευρύτερη έγκριση. Εγκριση που δεν έδωσαν όμως οι Σκηνοθέτες αλλά ούτε κι οι μοντέρ πιστώνοντας τα θετικά στον τρόπο συγγραφής του σεναρίου κι όχι σε λύσεις που έδωσε το κατά τα άλλα υπέροχο μοντάζ.

Για το «La-La-Land» θα είναι κοινός τόπος να επαναλάβουμε ο,τιδήποτε, όμως ότι το «Lion» αναγνωρίζεται κι από τους Ενδυματολόγους είναι ένα θέμα.

Η «Σιωπή» ούτε εδώ ούτε στα σκηνικά

Ένα επίσης που τσούκου-τσούκου αναγνωρίζεται στα επιμέρους του είναι το «ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡ» των αδελφών Κοέν. Το είδαμε και στους Σκηνογράφους, το απαντήσαμε και στους Μοντέρ- τώρα μας το επισημαίνουν κι οι Ενδυματολόγοι

Και να σκεφτείτε πως οι γνωστοί "ΑΝΟΗΤΟΙ" έλεγαν πως τα έργα που βγαίνουν "νωρίς" δεν πάνε για Οσκαρ επειδή τα... ξεχνάνε. Χωρίς να ξέρουν οι όντως  ΑΝΟΗΤΟΙ ότι τα μέλη των Οσκαρ είναι και μέλη των Σωματείων κι ότι προβολές γίνονται για τα έργα της χρονιάς και στα Σωματεία και στην Ακαδημία. Θα πείτε : Τόσα ξέρουν τόσα λένε. Ομως δεν ελέγχονται και παραπληροφορούν τον κόσμο, με πράγματα που βγάζουν από το νου τους ενώ υποτίθεται πως δηλώνονται κι ως "ειδικοί"- τρομάρα τους!!!!

Ακολουθούν οι Υποψηφιότητες:

Excellence in Contemporary Film

Absolutely Fabulous: The Movie – Rebecca Hale

Captain Fantastic – Courtney Hoffman

La La Land – Mary Zophres

Lion – Cappi Ireland

Nocturnal Animals – Arianne Phillips

 

Excellence in Period Film

The Dressmaker – Marion Boyce, Margot Wilson

Florence Foster Jenkins – Consolata Boyle

Hail, Caesar! – Mary Zophres

Hidden Figures – Renee Ehrlich Kalfus

Jackie – Madeline Fontaine

 

Excellence in Fantasy Film

Doctor Strange – Alexandra Byrne

Fantastic Beasts and Where to Find Them – Colleen Atwood

Kubo and the Two Strings – Deborah Cook

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Colleen Atwood

Rogue One: A Star Wars Story – David Crossman, Glyn Dillion

 

Ημερομηνία Απονομής: 21 Φεβρουαρίου 2017 (πέντε μέρες πριν από τα ΟΣΚΑΡ) 

Τροποποιήθηκε Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 16:44
Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo

2 σχόλια