Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

«LA-LA-LAND» κι «ARRIVAL».. «εξέδωσαν» οι ΜΟΝΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ

28 Ιανουαρίου 2017
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1343 φορές

Τρίτη 24 του μήνα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Οσκαρ, Παρασκευή 27 του ίδιου μήνα βγήκε το πρώτο σωματειακό ανακοινωθέν.

 

 Η φετινή στρατηγική της Ακαδημίας να απομακρύνει τα Οσκαρ από την οχλαγωγία των p.r.(βλ Χρυσές Σφαίρες») και να τα  ανακοινώσει λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα Σωματεία τις δικές τους απονομές με τα οποία η Ακαδημία ήθελε να συνδεθεί, στέλνει τα πρώτα ραβασάκια.

Οι ΜΟΝΤΕΡ ξεκίνησαν τον χορό κι επέλεξαν «ARRIVAL» ως καλύτερο μοντάζ από δραματικές ταινίες και «LA-LA-LAND» ως καλύτερο μοντάζ στην κατηγορία «Κωμωδία ή μιούζικαλ» (σε αυτή την κατηγορία ήταν υποψήφιος κι ο φίλος Γιώργος Μαυροψαρίδης για το μοντάζ του «Αστακού» αλλά το είδος της ταινίας δεν έφτανε ως την τελική διάκριση σε αυτή την ειδικότητα- η υποψηφιότητα του από το Σωματείο Μοντέρ ΗΠΑ είναι μεγάλο πιστοποιητικό για τον ίδιο).

Επίσης, όπως θα δείτε πιο κάτω, το Σωματείο των Μοντέρ επιλέγει χωριστά βραβείο και για τα κινούμενα σχέδια και για τα ντοκυμαντέρ.

Το θέμα τώρα είναι η Ακαδημία των 6.200 κινηματογραφιστών ποιό από τα δύο μοντάζ που υπόδειξαν οι μοντέρ, θα επιλέξει. Και δεν αποκλείεται αντ’ αυτών να προτιμηθεί κάποιο τρίτο. Υπενθυμίζω τα τρία μοντάζ που διαγωνίζονται για το Οσκαρ απέναντι στα… νικητήρια πως είναι τα: «Αντιρρησίας συνείδησης», «Πάση θυσία» και «Moonlight»

Πάντως, με τις υποψηφιότητες για οκτώ Οσκαρ και με το βραβείο μοντάζ, η ταινία «Arrival» δεν είναι απλώς αποδεκτή αλλά επιπλέον αυτά όλα που συζητήσαμε περι κάποιας «θολούρας», μόνο έτσι δεν τα αντιμετωπίζει η κινηματογραφία, αναγνωρίζει το ηθελημένο από την ταινία (σκηνοθεσία-σεναριο-μοντάζ) μπρος πίσω του χρόνου ως ένα ακαθόριστο σύμπαν. Αυτό μας λέει με τη βράβευση.

Οσο για το «La-La-Land», ξεκίνησε, όπως θάλεγε κι η «Υπολοχαγός Νατάσα», και κάπου  πρέπει να φτάσει. Να δούμε μέχρι που.

Ακολουθεί η λίστα των νικητών  :

Best Edited Feature Film (Dramatic)

“Arrival” (Joe Walker, ACE)

 

Best Edited Feature Film (Comedy)

“La La Land” (Tom Cross, ACE)

 

Best Edited Animated Feature Film

“Zootopia” (Fabienne Rawley & Jeremy Milton)

 

Best Edited Documentary (Feature)

 

“O.J.: Made in America” (Bret Granato, Maya Mumma & Ben Sozanski)

Τροποποιήθηκε Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 11:14
Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo