Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Pantimo

ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ Ο «OPPENHEIΜER» ΜΑΖΕΥΕ ΒΡΑΒΕΙΑ

04 Μαρτίου 2024
Κατηγορία Περί Oscar...
Διαβάστηκε 1001 φορές

Σαρωτική ήταν η παρουσία του «OPPENHEIMER» , στα ΒΡΑΒΕΙΑ και των 4 Σωματείων που είχαν απομείνει. Για τους άλλους άφησε τα «ψίχουλα»,  εκεί που υπήρχαν πολλαπλές εξειδικευμένες κατηγορίες

Τα 4 Σωματεία,  Σύνδεσμοι, Ενώσεις, όπως θέλετε πείτε τα ,είναι: ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΜΟΝΤΕΡ ΗΧΟΥ(που δεν εκπροσωπούνται πλέον με βραβείο στα Oscar) και ΜΟΝΤΕΡ.

1)       Τον χορό άνοιξαν οι ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ: Βραβείο του Σωματείου τους στον «OPPENHEIMER». . Ο σύνδεσμος Ηχοληπτων ΜΕΙΞΗΣ ΗΧΟΥ τάχθηκε με το μέρος του και σημειώνουμε δύο πράγματα. Το ένα είναι πως στην ηχητική ομάδα , που είναι υποψήφια και στο Oscar φιγουράρει και το όνομα του ΚΕΒΙΝ Ο’ΚΟΝΕΛ, του ηχολήπτη που χτίκιασε μέχρι να πάρει το Oscar, το πήρε στην 21ή υποψηφιότητα, να του έρθει τώρα και δεύτερο; Όπως είχε γίνει με τον συνθέτη  Ράντυ Νιούμαν που πήρε το Oscar με την 16η υποψηφιότητα αλλά στη συνέχεια απόκτησε και δεύτερο κι από ταπεινωμένος έγινε πολυβραβευμένος;

Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο,  που βρίσκεται σε συνάρτηση με το πρώτο, είναι πλέον ο αντίπαλος στα Oscar, όχι  oMaestro», ο οποίος ήταν ο μόνος υποψήφιος οσκαρικος που τον είχε και το Σωματείο  αλλά έχασε μα  η «Ζώνη Ενδιαφεροντος» κι εκεί θα φανεί αν ο λόγος των Ηχοληπτών πάνω στην ειδικότητα τους είναι και της Ακαδημίας, κι αν ο ‘Ηχος , ο εντελώς διαφορετικός του «Ζώνη ενδιαφεροντος» θεωρηθεί από την κινηματογραφική ολότητα επίτευγμα ηχητικό ή σκηνοθετικό. Κάτι που έχω επισημάνει εξ αρχής.   

ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ Για Ηχο στην κατηγορία Κινουμένου Σχεδίου, βράβευσαν το «SPIDERMAN», το οποίο, όμως δεν είναι υποψήφιο στα Oscar

2)       Ακολούθησαν οι ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. “OPPENHEIMER» κι εδώ,  ΧΟΫΤΕ ΒΑΝ ΧΟΫΤΕΜΑ . Ηταν υποψήφιος για Oscar στην  “Δουνκέρκη”, το Σωματείο του τον είχε επισημάνει και νωρίτερα, τον είχε υποψήφιο και στο «Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλυ» . Στην κάμερα του Κρίστοφερ Νόλαν έχει πλέον αντικαταστήσει τον Γουόλις Πφίστερ, τον προηγούμενο σχεδόν μόνιμο  διευθυντή φωτογραφίας  που από τη συνεργασία με τον Νόλαν είχε αποκομίσει Oscar για το «Inception». Μετά, μάλλον τα χαλάσανε..

3)       ΜΟΝΤΕΡ ΤΟΥ ΗΧΟΥ το ίδιο βράδυ, δεν έχουν πια βραβείο στην Ακαδημία, ως μέλη, όμως ψηφίζουν  στις υποψηφιότητες του Ηχου ως μέρος της μεγάλης κατηγορίας κι επίσης στα βραβεία ψηφίζουν για όλα. «ΟPPENHEIMER» κι εδώ. Τον βράβευσαν για δυο τομείς: Για τα Ηχητικά Εφφέ και για Μοντάζ πάνω στους Διαλόγους.

ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ: Αυτοί, λόγω ΄πολλαπλών ειδικοτήτων, που περιλαμβάνονται στο ΜΟΝΤΑΖ  ΤΟΥ ΗΧΟΥ, έχουν και πολλά βραβεία οπότε δόθηκε ευκαιρία και σε εκτός «Oppenheimer» συντελεστές , να διακριθούν. Όπως για παράδειγμα, στους music editors στους οποίους απένειμαν διάκριση για τον «Maestro» και στους ηχητικούς κινουμένου σχεδίου πολλαπλών ειδικοτήτων κι αυτοί για το «Spiderman».

4)       ΜΟΝΤΕΡ: Είναι το μόνο Σωματείο που φυσικά βράβευσε κι αυτό τον «OPPENHEIMER» και την μοντεζ του ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΕΪΜ, ωστόσο επειδή έχει και την κατηγορία  της κωμωδίας, κι έδωσε κι εκεί βραβείο, σε υποψηφιο για Oscar, λέμε ότι από μεριάς μοντέρ έμεινε περιθώριο ανοιχτό. Το βραβείο των ΜΟΝΤΕΡ στην άλλη κατηγορία, πήγε στον ΚΕΒΙΝ ΤΕΝΤ για «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ». Κι όχι στον Γιώργο Μαυροψαρίδη για το «Poor things». Μια "ήττα" που μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε κι ως "συντεχνιακού χαρακτήρα", οι μντέρ συγκινήθηκαν από τα dissolves, τις διπλοτυπίες, που στο σημερινό σινεμά τις αποφεύγουν, ως "ξπεπερασμένες". Ο Κεβι Τεντ τις έκανε επειδή τις θελει κι ο Αλεξαντερ Πέην κι αυτο συγκίνησε τον κλάδο των Μοντέρ ως εναλλακτικό, αφου ειχαν δυο κατηγοριες  για να βραβεύσουν. 

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ . Από τα βραβεία των Σωματείων αυτό που φαίνεται είναι ότι ο «Oppenheimer» πηγαίνει καρφωτός για τα μεγάλα και το μόνο που επισημαίνεται είναι ποιοι, ανα περίπτωση, θα του αφαιρούν κάποιες ψήφους, έτσι, για το άλλο γούστο

 

 

 

 

Τροποποιήθηκε Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 14:57
Pantimo

Τελευταία άρθρα από τον/την Pantimo