Κι όταν τύχει να μας επισκεφτεί, πετάμε από τη χαρά μας και δεν χορταίνουμε να το βλέπουμε. Το εν λόγω σινεμά είναι να έχεις να πεις πράγματα και να τα δίνεις στον κόσμο με τους όρους του κινηματογράφου και του καλώς εννοούμενου entertainment, της καλώς εν νοούμενης ψυχαγωγίας. Τέτοιο είναι το «Sicario», τέτοια περίπτωση είναι κι ο σκηνοθέτης του φιλμ , ο Καναδός ΝΤΕΝΙΣ ΒΙΛΕΝΕΒ
Εντυπωσιάστηκα. Με την ευφυΐα που το διέπει και με τα πολλά επίπεδα προσληπτικότητας.
Το κέφι με το κάποιο ελάχιστο οικολογικό μήνυμα , ώστε να δικαιολογεί απόλυτα την παρουσία του ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΕΝΤΦΟΡΝΤ, επιχειρεί και πετυχαίνει η ταινία. Το καλύτερο στοιχείο της είναι η συνύπαρξη ΡΕΝΤΦΟΡΝΤ με ΝΙΚ ΝΟΛΤΕ, σε δύο ρόλους αντιθέτων που έχουν κοπεί και ραφτεί εντελώς πάνω τους.
Με αποτέλεσμα να κάνει υπέρ- αρεστή την ταινία σε κάποιον που έχει ενοχληθεί από την «τηλεοπτικοποίηση» του σημερινού Χόλυγουντ και των στούντιο του. Κι αυτός ο κάποιος είναι φυσικά ο υποφαινόμενος.
Αν υπήρχε η Β’ προβολή και το θερινό σινεμά , όπως το ξέραμε παλιά, η «ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ» (Woman in gold) , θα είχε κάνει δεύτερη καριέρα και θα είχε καταμετρήσει πολλά επιπλέον εισιτήρια αναγνώρισης. Διότι, τώρα που λήγει η θερινή σαιζόν, μετ αβεβαιότητος μπορώ να πω ότι ήταν ανώτερη από πολλά «καλοκαιρινά»
Από αυτές που δεν χάνουν ποτέ την ικμάδα τους, που δεν μετανιώνεις για το εισιτήριο σου, που την ξαναβλέπεις ένα βράδυ στην τηλεόραση με την ίδια ευχαρίστηση, αλλά και που δεν ελκύουν τους κριτικούς διότι αδυνατούν να ανακαλύψουν εκεί μέσα …auteur
Μου το είχε πει κάποτε στη Βενετία, κάπως συμβουλευτικά, ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ: Το μεγάλο πρόβλημα των κριτικών είναι πως κάποια στιγμή βαριούνται. Είναι επειδή βλέπουν τα έργα των άλλων.