• Αρχική
  • Blog
  • Κριτικές
  • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
  • Περί Oscar...
  • ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ...
  • ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ
  • Επικοινωνία
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2018

«1968»: ΚΙ ΟΜΩΣ,ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔΙΣΜΟΥ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΗΤΑ

01 Φεβρουαρίου 2018
Κατηγορία Κριτικές

Κι η Καθολικότητα, την οποία πετυχαίνει η ταινία του ΤΑΣΟΥ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ, είναι και Αθλητική και Συναισθηματική αλλά και Κινηματογραφική και θα μιλήσω και γι αυτό.

Continue reading

«THE DISASTER ARTIST»: ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ….

28 Ιανουαρίου 2018
Κατηγορία Κριτικές

Ο τίτλος της κριτικής αναφέρεται στον υπαρκτό ήρωα και στο πως τον κάνουν ταινία . Κι ότι μπορείς να κάνεις ήρωα έναν απόβλητο αν στο έργο που τον θες, κι έτσι όπως τον θες, τον έχεις ολοκληρώσει, αν το έργο έχει κλείσει με κάθαρση.

Continue reading

«ΕΓΩ, Η ΤΟΝΙΑ» (I, Tonya): ΠΑΡΑΞΕΝΟ “BIOPIC”

25 Ιανουαρίου 2018
Κατηγορία Κριτικές

Toχαρακτηρίζω  «παράξενο» επειδή κεντρική ηρωίδα του έργου είναι μια γυναίκα που στην πραγματική ζωή καταδικάστηκε, δεν δικαιώθηκε, στιγματίστηκε κι η ταινία το ακολουθεί με βάση το πρόγραμμα της ζωής σαν να επρόκειτο για ντοκυμαντέρ. Αποτέλεσμα: Δεν υπάρχει κάθαρση, ο σεναριακός χαρακτήρας της αληθινής ηρωίδας σιγά σιγά σβήνει κι αυτό που αφήνει στο θεατή είναι μια αμηχανία στο φινάλε. Κι επηρεάζει σαφώς ΚΑΙ το ρόλο παρόλο που η καλή ηθοποιός που τον έχει αναλάβει, η ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ, που μπήκε κι υποψήφια για το ΟΣΚΑΡ (όπως κι η ΑΛΙΣΟΝ ΤΖΑΝΕΫ που παίζει τη μητέρα καθώς και το ΜΟΝΤΑΖ) βάζει τα δυνατά της και του δίνει υπόσταση. Την προδίδει όμως κι αυτήν η μη κατάληξη.

Continue reading

«Η ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΩΡΑ» (Darkest hour): ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

21 Ιανουαρίου 2018
Κατηγορία Κριτικές

Αυτός είναι ο πρώτιστος χαρακτηρισμός για την ταινία που αναφέρεται σε ένα 20ήμερο περιστατικό της ζωής και της πολιτικής δράσης του ΟΥΝΣΤΩΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ όταν ανέλαβε την Πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας ενώ οι Γερμανοί προέλαυναν στην Ευρώπη. Κι είναι ταινία μεγάλης ερμηνείας  όπου αυτό το οποίο παραδίδει ο ΓΚΑΡΙ ΟΛΝΤΜΑΝ είναι πολύ υψηλού επιπέδου, είναι η ωρίμανση κι η δικαίωση κι η υπογράμμιση της αξίας ενός ηθοποιού που για να φτάσει σε αυτή την υπέρτατη στιγμή δαπάνησε 30 χρόνια σύστασης, καθιέρωσης, ωρίμανσης , μελέτης και τελικής απογείωσης. Είναι πολύ μεγάλη η ερμηνεία και θα την αναλύσουμε πιο κάτω.

Continue reading

«Ο ΔΙΠΛΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ» (L’ amant double): ΠΑΕΙ NA EKNEYΡΙΣΕΙ ΚΙ ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΓΟΗΤΕΥΕΙ…

20 Ιανουαρίου 2018
Κατηγορία Κριτικές

Εχει όλα τα στοιχεία η ταινία αυτή για να εκνευρίσει. Μπερδεύει, επαναλαμβάνει, προ πάντων μοιάζει σαν να θέλει να κάνει διπλωματική εργασία ή πτυχιακό πάνω στο σινεμά του Χίτσκοκ ενώ πιο πολύ μοιάζει με του Ντε Πάλμα.

Continue reading

«ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΙΝΓΚ , ΣΤΟ ΜΙΣΟΥΡΙ» (Three billboards outside Ebbing, Missouri): ΤΙ ΣΕΝΑΡΙΟ! ΤΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ! ΚΙ ΌΛΟ ΜΑΖΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

18 Ιανουαρίου 2018
Κατηγορία Κριτικές

Είναι η ταινία που ξεχώρισα, μαζί με μία- δύο ακόμα στη χρονιά που διανύουμε. Κι ως ΣΕΝΑΡΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ και σε περιεχόμενο ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ, ήταν επόμενο να έχει την ολόψυχη υποστήριξη μου. Διότι μπορεί κάθε τόσο να γκρινιάζουμε περί του κινηματογράφου και δη του αμερικάνικου που είναι κι ο εύκολος στόχος κάθε εγχώριου, ημιμαθή πικραμένου αλλά , από την άλλη, κάθε τόσο, μας ξεπετάγεται κι ένα τέτοιο..

Continue reading

«THE POST-ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ»: ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ «BRILLIANT»

14 Ιανουαρίου 2018
Κατηγορία Κριτικές

Είναι καλό το φιλμ επειδή, πάνω από όλα, προβάλλεται και εντυπώνεται το περιεχόμενο του το οποίο αφορά σε μια εποχή της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, τόσο στην Αμερική όσο και στην ίδια την ιδιοσυστασία του επαγγέλματος που πλέον εξέλιπε. Και που όπως φαίνεται, ο κόσμος την έχει ανάγκη, κι έργα γύρω από αυτήν και τις όμορφες σελίδες της θα συγκινούν πάντα. Και ίσως αυτό να αφήνει χαραματιές ελπίδας.

Continue reading

«MOLLY’S GAME»: Η ΑΞΙΑ ΚΙ Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ

11 Ιανουαρίου 2018
Κατηγορία Κριτικές

Η αξία βρίσκεται στο σενάριο, η αμηχανία στη σκηνοθεσία. Μόνο που σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι το ίδιο πρόσωπο. Και στη μέση βρίσκεται η καλή πρωταγωνίστρια.

Continue reading

ΑΥΤΗ Η «ΤΖΑΜΑΙΚΑ» ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ….

09 Ιανουαρίου 2018
Κατηγορία Κριτικές

Όχι μόνο ως ταινία που είναι σφιχτοδεμένη, διασκεδαστική αλλά και συγκινητική μα κι ως τρόπος λειτουργίας του κινηματογράφου, του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κινηματογράφου, που η θεωρία του auteur τον έχει καταδικάσει ενισχύοντας κι άλλο την χαμηλή αυτοεκτίμηση του, την οποία καλλιεργεί και στο κοινό.

Continue reading

«ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ» (Downsizing): ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΑ»

07 Ιανουαρίου 2018
Κατηγορία Κριτικές

Κατά τα άλλη, η ταινία δεν του βγαίνει του ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ με τίποτα. Είναι η πιο ανολοκλήρωτη ταινία του, ένα έργο από αυτά που δεν μπορούν να διαχειριστούν μέχρι τέλους το αρχικό τους εύρημα.

Continue reading
  • Προηγούμενο
  • 1
  • 2
  • Επόμενο
  • Τέλος
Σελίδα 1 από 2

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

Top
Copyright © pantimo.gr 2025 All rights reserved. Custom Design by Youjoomla.com
Αρχική